Марулята и други от същия клас могат да бъдат изключително вредни

И имаме много лоши новини за веганите, които и до днес се опитват да се хранят от слънчева светлина, силата и свещената тъпота на форумни хулигани, същите са подложени на сериозна заплаха от своето любимо зеле, ряпа и маруля. Освен всичко останало, по-рано през годината се оказа, че марулята също има чувства и може да плаче, когато я режат, следователно какво правят изобщо веганите? КАКВО? Според учените в орегонския университет, веганите буквално се убиват с прекаленото зелено хранене. Завишеното количество на точно тези зеленчуци води до hypothyroidism (недостатъчно синтезиране на хормони на щитовидната жлеза). 

Хидролизата на прогоитрин, която се намира в кръстоцветните зеленчуци, може да доведе до съединение, известно като гоитрин, което пречи на синтеза на тирoидинум хормон (точно този, който е необходим на щитовидната жлеза). Хидролизата на друг клас глюкозинолати, известни като индолови глюкозинолати, води до освобождаването на тиоцианатни йони, които могат да се конкурират с йод за поемане от щитовидната жлеза. Тиоридът като цяло е отговорен за изграждането на хормоните, които регулират метаболизма в тялото ни, калцитонинът пък е отговорен за регулирането на костната хомеостаза чрез намаляване на калция в кръвта, като я съхранява в костта. Разбира се, учените няма как да потвърдят дълготрайния ефект при консумацията само на зелени зеленчуци и принципно гарантират, че малка част от тях може да се окаже доста здравословна за тялото, но на теория е много възможно да прецакате здравето си, защото сте решили, че е модерно да бъдете веган. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
21 октомври 2017 | 03:44

Кръстоцветни зеленчуци и зелени зеленчуци не е едно и също.


  • 1