Най-краткият научен труд е от една празна страница

Едва ли има хора с по-добро чувство за хумор от психолозите. В някои от библиотеките можете да откриете изключително полезния труд с гръмкото заглавие "Неуспешното самолечение на случай "писателски блок"". Въпросното е публикувано от психолога Денис Ъпър и е книга, която трябва да помогне на всеки творец да намери своята нова муза. Очевидно е успял да помогне на много хора, защото намира място дори в Журнала за анализ на приложното поведение от 1974-а година. Според психолози и други академици, това е най-кратката научна статия, която светът е виждал. За този период от време е разглеждана и цитирана не повече от 60 пъти. Освен всичко останало, професорите по приложна психология от целия свят не спират да дават положителни ревюта. Ето един пример:

"Изучих изцяло този научен труд с лимонов сок и рентгенови очила и не успях да открия нито една грешка, както в дизайна, така и в стила на писане. Препоръчвам този труд да бъде публикуван без нуждата от преразглеждане или редактиране. Определено е най-изчерпателният ръкопис, който съм виждал, но все пак съдържа достатъчно подробности, за да позволи на други изследователи да вникнат в дълбочина в провала на д-р Ъпър. В сравнение с другите ръкописи, които получавам от вас, съдържащи всички тези сложни детайли, това беше удоволтвие да се разглежда. Със сигурност можем да намерим място за този научен труд в списанието - може би на ръба на някоя празна страница." 

Въпросният научен труд съдържа заглавна страница, описваща темата на изследването, както и името на автора, ала следващата страница е напълно празна. Едва ли има по-точен начин за описание на блокираните писателски мисли, както и научни изследвания, но с годините, трудът на Денис Ъпър е използван от студенти по психология от целия свят. Очакваме родните академици и изследователи от БАН да напишат материал на тема "Блокираният служите", защото ще го използваме като оправдание за служебното клинчене, за което мнозина плащат. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!