Океанът може да захранва с електричество планетата
С промяната на климатичните условия и постоянното търсене на нов източник за енергия, учените достигнаха до заключението, че океанът със сигурност ще ни даде всичко необходимо за оцеляването и захранването на нашата планета през следващите 13 000 години. Докато някои учени се опитват да използват движението на вълните за произвеждането на енергия, други смятат, че добиването на урана от световния океан ще е най-доброто решение за превръщането му в гориво.
Изследователи от Станфорд се опитват да усъвършенстват японската технология от 90-те години и се надяват, че скоро ще могат да се възползват от чистия морски уран. Тяхната технология се изразява в поставянето на негативни заряди, които под определена дълбочина могат да привличат положителни йони уран. Обикновено, същият идва с кислород, което е следващата част от загадката. Ако това бъде постигнато, 4 тона уран ще бъдат извлечени от дълбините на морския океан. А с това ще се решат и много проблеми с електроснабдяването на света.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Кирил
19 април 2017 | 09:37

Чудесно, само трябва световният енергиен картел да спре да блокира активно прогреса на алтернативните източници на електроенергия.