Откриха русалка в езерото Ариана

Почитатели на парк Борисова градина са станали свидетели на впечатляваща аномалия. След огромните дъждове, изсипани по волята на Зевс и други природни сили, минаващите покрай езеро Ариана са забелязали русалка. Макар и мнозина да знаят, че русалките са изцяло океански същества, учени от БАН винаги са имали теорията, че подобно същество може да се забележи и в други по-скромни водоеми като езера и реки. Гражданска защита е отцепила езерото и не позволява на местни жители да закачат русалката, докато не стане ясно дали е агресивна и какви са намеренията ѝ, смята ли скоро да хвърля хайвера си и ще поиска ли политическо убежище? Местни жители от село Панчарево пък са категорични, че в езерото отдавна има русалки:

"Миналата година видях поне две да се пекат на камъните близо до брега. Хвърлям мрежи и бомби, да не ядат рибата, ама без успех.", кълне се бай Ставри, рибар с 3 тона рибарски улов, потвърдени едва 10 килограма. 

Според изследователите на БАН, русалката е стигнала до езерото, след като потопът е тръгнал от Витоша. Очевидно е, че същата се е стремяла да стигне до по-голям океан като морето, но за жалост се е доверила на грешния дъжд. Еколози са категорични, че ако не се вземат мерки и новата езерна обитателка не бъде върната в естествената си среда, най-вероятно ще бъде затворена завинаги в някой частен аквариум, делфинариумът във Варна официално отказа да приеме непознат вид, особено след като няма никакви маркировки и е непознато за българската флора и фауна. Морски биолози смятат, че родните водоеми отдавна се обитават от русалки. Същите са дошли още по времето на големия потоп. Не случайно около Сливен ще видите скалното образование "Халката". Една от теориите е, че именно там са се завързвали корабите, които акустирали, а целият град е бил под вода. На този етап знаем само, че се забранява пишкането в езерото и изобщо, доближаването до него. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!