Плоча на 2000 години може да промени религията

Древна плоча на възраст от 2000 години може да се смята за една от най-ранните, които изобразяват Исус Христос. Металните "страници" са открити през 2008-а година в Йордания. След сериозен анализ и разчитане, изследователите твърдят, че Исус не се е опитвал да основе собствена религия, а се е опитвал да възроди хилядолетни традиции още от времето на цар Давид. Боговете, които пророкът е почитал, са били едновременно и мъже и жени. 

Исус дори почитал храма на Соломон, където е било изобразено за първи път лицето на Бог - там е и същият епизод с търговците. Въпросната плоча е открита от Хасан Сейда, израелски бедуин, който ги предал доброволно, след като неговият дядо заявява, че ги е запазил след потоп. Анализът на кристализацията е показал и възрастта на тази плоча. Открити са и имената на някои от апостолите като Петър. Д-р Хю Скофийлд е заявил, че подобна плоча ще бъде открита, след като се е натъкнал на така наречения документ от Дамаск, където същата е описана много подробно. Същият е номиниран за Нобелова награда за работата си с древните езици.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g
02 декември 2016 | 19:26

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 46 ОТ 69$ ДО.....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ОБНОВЕИЯ САЙТ(НАД 51 000 ПОСЕЩЕНИЯ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ------->p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE