Прасетата също имат чувства
Без значение какво мислите за прасето, то също има чувство. До това заключение са стигнали изследователите от университета в Линкълн, които установили, че прасето също като човека може да изпитва надежда или да се чувства зле. Изследователите провели експеримент с 36 домашни прасета и в клетката на всяко оставали сладка храна и зърна кафе - прасетата мразят кафе. След като проверяват двете купи, някои прасета се чувствали оптимисти и проверявали какво има и в третата купа, която се добавяла по-късно. 
Тези, които останали разочаровани от кафето в купата, никога повече не се опитвали да видят какво има в третата, но онези, които са останали оптимисти винаги ще проверят. Прасетата в малките клетки често били песимистично настроени и дори не се интересували от храната. Онези в по-големите клетки били по-добронамерени и често проверявали с надежда дали няма да им се падне сладко. Това доказва, че прасетата могат да изпитват щастие и тъга, която се контролира от околната среда, в която живеят. Практически изпитват същите чувства, които и хората. И сега веганите ще вгорчат вкуса от всяка следваща поръчана пържола.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g
17 ноември 2016 | 09:56

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 46 ОТ 69$ ДО.....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ОБНОВЕИЯ САЙТ(НАД 51 000 ПОСЕЩЕНИЯ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ------->p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE