Произведоха отпечатък за мобилен телефон

Полицейски изследователи, които използваха 3D принтер, за да копират отпечатък на пръст за отключване на телефон, решиха да пробват с малко по-алтернативен метод - отпечатък на хартия. Поради ниското качество на снимката от отпечатъка, екип от Мичиганския университет е произвел и хартиен отпечатък, запълвайки някои от празнините. Едва тогава са успели да отключат Samsung Galaxy S6, който е бил телефон на жертвата. 

Телефонът не е предлагал и алтернативни методи за отключване като парола или рисунка, което позволява на учените да тестват произведението си колкото искат. Изследователите все пак признават, че на теория всеки може да получи достъп до телефона ви, стига да разполага с висококачествен отпечатък. След като разработват технологията и успешно отключват Samsung Galaxy S6, хората продължават с Huawei Honor 7, а при iPhone 5s и Meizu MX4 Pro не винаги са имали успех да проникнат. В интернет вече има и опция на отключване с латексов отпечатък. Технологията на отпечатъка най-често работи по следния начин:

1. Уникалната подредба на пръста Ви позволява на електрическата верига да се затвори.

2. Употребата на всякаква хартия няма да свърши тази работа и по тази причина се използва проводяща. 

3. Дори и да искате да отключите нечии телефон, трябва да се запасите с малко повече търпение, защото изработката на отпечатък става с 3D принтер за 600 000 долара. 

4. Бъдещите телефони ще променят системата на отключване, с което се гарантира, че тази дупка в сигурността ще бъде елиминирана. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!