Роботите могат да спестят повече от 2 милиарда

Робите ще започнат рано или късно да отнемат работните места на хората и някои сектори наистина могат да подобрят цялостнотно им развитие. Английските учени са установили, че замяната на телефонисти с чат ботове може да замени смело 250 000 души, както и да спести сума от 2.6 милиарда паунда на страната. Проучването показва, че около 90% от сайтовете използват тази технология и спокойно могат да заменят един сериозен отдел, който се занимава точно с това.

Освободените хора ще имат възможността да се преквалифицират, а телефонната работна среда може да стане много по-добра, бърза и безопасна. Опозицията на това изследване пък твърди точно обратното, защото от 2010 година се наема нов персонал, който трябва да обслужва телефонно клиентите си. Лично ние бихме се радвали на подобни иновации в институции като БДЖ, където компютърните технологии работят под DOS и закупуването на онлайн билет е химера, която е равносилна на онази с влак без закъснение. Разбира се, това означава, че вече няма да можем да напсуваме телефонистката за надписана сметка или нещо подобно от това, ала нека не забравяме, че няма никакво пълно щастие. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!