Самонасочващ се куршум
Пентагонът иска куршум, който да променя траекторията си спрямо целта.


Преди по-малко от месец американските военни платиха $12,3 милиона долара на най-големия създател на оръжия в света – компанията Lockheed Martin, да разработи модерното оръжие.


С подобен куршум успеваемостта на снайперистите ще бъде 99.9%. Ще бъдат преодолени проблеми като въздушни течения и плътност на въздуха, както и движение на целта.


Пентагонът иска да получи активно управляем 50-калибров куршум, който използва информация, предавана в реално време, за да уцели мишената. За целта трябва да бъдат разработени технологии за стабилизиране на движението, вътрешно и външно управление на траекторията и локализиране на обекта.


Lockheed отделно получи $2 млн. за разработване на ново поколение оптични мерници, които ще повишат успеваемостта на оръжията в пъти.


Ако проектите са успешни, снайперистите ще могат да елиминират целите си от такова разстояние, че реално ще бъдат далеч извън обсега на полесражението.


Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!