Шоколадът ще изчезне след 30 години

Не искахме да започваме темата по този толкова жесток начин, но ето, че английките учени прецакват всичко. След цяла година проверки и изчисления, лошите новини най-накрая засягат и шоколада. И в какво по-точно? Според науката, какаовите насаждения трябва да виреят на определени температури, специфична влажност и точно определено количество дъждове. Благодарение на глобалното затопляне, наблюденията показват, че повечето растения се борят за своето оцеляване, загниват по-бързо и през следващите няколко десетилетия ще бъдат готови да изчезнат. Една от основните причини е и редуцираната влажност, за която изследователите са сигурни, че е свързана именно с наличието на понижената влага. Едно от решенията може да е преместването на плантациите малко по-високо в планината, но тогава пък ще пострадат някои животински видове.

В този случай остава единственото решение - да съкратят живота на умиращата еко система или просто да се откажат от шоколада. Благодарение и на усиленото консумиране, вече има и точно изчисление кога наистина ще изгубим всички шансове за един шоколад за преговори с жената в цикъл. През следващите 30 години може да станем свидетели на дефицит от 100 000 тона. Дори и науката не може да навакса с подобни темпове и докато някои плантации биха могли да се възползват от подобрения добив, масата обикновено е много малки плантации, които доставят повече от 90% от световната продукция. Един поглед в страни от цялата картина ще покаже, че предстоят поне 30 години със сериозни трусове в семейната система, празникът на влюбените и всякакви други специални форми. Най-голямото притеснение може да се разкрие около факта, че никой няма да може да подкупи женското съсловие с повече шоколад. От друга страна пък не трябва да забравяме, че адвокатите може да пуснат бракоразводните дела на промоция. Все пак трябва да бъдете спокойни и за още нещо - шоколадовите плантации няма да мръднат никъде през следващите години! И ще има за всички!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!