Учените могат да определят сексуалната ориентация с един поглед на ДНК-то

Учени твърдят, че вече е достатъчно да предскажат дали един човек е гей само с един поглед върху ДНК-то му. Отдавна има вярване, че сексуалността се изгражда върху биологична база и някои основни гени могат да наклонят везните в определена посока. Подобно твърдение се смята за твърде смело от британските учени, но се появява ново изследване, което може да даде отговор до 70%! Има една подробност, която е внесла съмнения в учените - изследването е приложено само на възрастни. Това е така, защото някои гени могат да останат непроменени с раждането, но други могат да повлияят положително или отрицателно в развитието.

Д-р Тък Нгън от Калифорнийския университет признава, че това е първото изследване, което може да предскаже сексуална ориентация на молекулярно ниво. Откритието било направено, след като учените забелязали, че близнаците най-често споделят една и съща сексуална ориентация, което ги накарало да проверят дали наистина съществуват гени, които биха могли да оказват влияние. Те решили да проверят твърдението си и започнали да търсят близнаци в изследването си. В изследването са участвали 37 двойки близнаци, където единият близнак бил хомосексуален, докато другият бил хетеросексуале

н. Оказва се, че има изключително малки разминавания в генетичния им код, което ги накарало да проверят теорията си и върху други хора. Добрата новина е, че този тест няма да се смята за етичен и никой няма да се предлага в нито една болница. Бъдещите желания на д-р Нгън ще са да се опита да влияе на ДНК-то и по този начин да провери сексуалната ориентация, но разбира се, този експеримент няма да се прилага върху хора.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!