Вредно ли е месото и кои са отровните вещества в него

Преработеното месо - включително шунката, бургерите и колбасите - носят толкова голяма заплаха от рак, колкото цигарите, предупреди Световната здравна организация. Новият доклад на институцията класифицира преработеното месо като канцерогенно редом до вещества като арсен и азбест. 

Експертите призоваха обществеността да избягва този тип продукти, когато е възможно. "Това не означава, че трябва да спрете да ядете всякакво червено и преработено месо. Но ако приемате много от него, трябва да се замислите за намаляване на количеството“, посочва професор Тим Key, епидемиолог в Cancer Research в университета в Оксфорд.

Прочети още тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Бо
28 октомври 2015 | 17:09

Много е вредно - до тук разбрах, че са вредни консервантите, но не и самото месо за разлика от бързите въглехидрати , които сами по себе си са отрова! Това разбира се е камък в градината на вегетарианците и модните намоследък вегани