Запознайте се със самолета на бъдещето

Оскар Вайнълс е дизайнер със слабост към самолетите. Неговото хоби е да представя авио бъдещето на човечеството, с което ще се пести максимално време, но не и комфорт за пътника. Неговият проект носи гръмкото име AWWA-QG Progress Eagle и ще разполага с три палуби и 0 вредни емисии. Вайнълс е решил да се възползва от двигателите с хидроген, които ще помагат за издигането на самолета, а в задната част ще бъдат позиционирана вятърна турбина със соларни панели на двете крила.

Един от най-големите плюсове на самолета е, че ще може да генерира собствена енергия по време на полет. Друга иновация е позиционирането на палуба в предната част на самолета за максимално удоволствие от полета. Вайнълс дори е поставил частни стаи, ресторант и магазин, за да може времето да минава по-бързо. Прогнозата за пускането на самолета ще ни отнеме поне още 15 години, защото се смята, че необходимата технология е разработена само на 40% от човека, а всичко останало ще изисква много време. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
аутуКуРектя
22 април 2015 | 18:07

A hydrogen internal combustion engine vehicle (HICEV) is a type of hydrogen vehicle using an internal combustion engine.[1] Hydrogen internal combustion engine vehicles are different from hydrogen fuel cell vehicles (which use hydrogen + oxygen rather than hydrogen + air

аутуКуРектя
22 април 2015 | 18:05

Хидрогенът не е точно водород, а някаква интересна комбинация между водород и кислород и не е вода. В Калифорния го сипват под налягане с пищов като за газова бутилка и най-често след това излизат водни пари от ауспуха, ама не е точно водород.

ninjineer
22 април 2015 | 16:05

"H" - водород на латински "hydrogen". Ползвайте речници поне...

Kii
22 април 2015 | 14:05

Този може да е дизайнер по нещо, обаче хич си няма понятие от аеродиманика и аеронавтика. Такава картинка измишльотина и аз мога да нарисувам. За окраса да я сложиш някъде става!

Янко
22 април 2015 | 12:57

двигателите с "хидроген"? Какъв хидроген? Колко тъпо парче трябва да си, че да измислиш такава дума, при положение, че в нашия език има думата "водород", и тя съществува от години? Днешните журналисти май не са много образовани.....