Борса за един лев

Срещу левче не можеш да си купиш кой знае какво от кварталната бакалия. Не така обаче стои въпросът на Българска фондова борса.


Финансовата криза ни удари, цените на акциите спаднаха и с левчето вече можеш да си купиш акции в големи български банки и компании.


76 стинки ти осигуряват малък дял от Централна кооперативна банка. Рестото от 0.24 лв ще ти стигне за една-две акциики на Химко.


За 0.56 лв., например, можеш да си вземеш акция на Българска роза - Севтополис.


За лев може да си купиш и две книжа на Корпорация Унимаш, а пък ако искаш да си сред акционерите на винарска изба Тодоров, това може да ти струва само 0.70 лв.


Левчето за малко няма да ти достигне за две акции на Зърнени храни България, които са на нива от 0.53 лв. за лот в последната си сделка на БФБ. Книжата на Корпорация за технологии и иновации - Съединение се котират около 60 стинки.


Прелитането над сегмента на дружествата със специална инвестиционна цел ни показва, че последната сделка при ФеърПлей Пропъртис е срещу 0.78 лв. за акция.


Ако си решил пък да купуваш компенсаторни инструменти, ще ти потрябва пазарска чанта. С 10 лева ставаш направо едър акционер!

 

Profit.bg 

 

Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!