Най-богатите хора, живели някога
 

Това е класация на най-богатите хора за всички времена. Стойността на богатството им е изчислена в щатски долари, независимо от държавата, в която са ги спечелили и времето, в което са живели. Чрез сложни коефициенти, отчитащи инфлацията през всички години до днес, сумите са приравнени към актуалната стойност на американската валута.

 

1.Американецът Джон Рокфелер е най-богатият човек за всички времена. Богатството му се изчислява на $330 млрд. и е спечелено от търговия с петрол. Умира на 97 за ужас на всичките си наследници.

 

2.Андрю Карнидж е шотландец, имигрирал в Щатите. 309-те си милиарда печели от търговия със стомана (очевидно се е справял по-добре от мишока Лакшми Митал). Умира на 83-годишна възраст.

 

3.Руският цар Николай Втори натрупва богатство от $290 млрд. Живее си царски, докато болшевиките не осират положението с идеите си за равенство. Убиват го през 1918 г.

 

4.С богатство от $240 млрд. може да се похвали американецът Уилям Хенри Вандербилт. Натрупва го вследствие на крупните инвестиции в строителството на американската жп мрежа. Умира на 64, тъкмо на върха на кариерата си.

 

 

5.Богатството на индиеца Осман Али Хан възлиза на $225 млрд и е заработено чрез управлението на областен център в Индия (яко далавери,а). Умира на 80, трийсет години, след като спечелва огромното си състояние.

 

 

6.Американецът Андрю Мелън от САЩ припечелва $195 млрд. И той като Рокфелер чатва навреме откъде тече кранчето и започва да се занимава с търговия на петрол. Умира на 82.

 

7.Сънародникът му Хенри Форд заработва приживе скромните $195 млрд. Автомобилният бос стига върха на богатството си, когато е на 57 и му се радва чак до 83-годишна възраст.

 

 

8.Римлянинът Маркус Лициниус Красус е живял през първи век пр. Хр. (голяма минавка, нали. Не е имало джиесеми, беемвета и плазми). Бил е шеф на тогавашната римска пожарна (каквото и да значи това) и е наследник на огромно богатство, занимавал се е с търговия на роби, недвижимо имущество и минни залежи, откъдето изкарва общо 180 милиарда долара. Близо 80 години след смъртта му Юда предава Исус за трийсет сребърника.

 

 

9.Ален льо Ру е английски монарх, живял през 11-и век. Богатството му се изчислява на $178 млрд. и се предполага, че ги е заработил от вътрешнодворцови игрички. Умира на 49 преди да успее истински да се порадва на мангизите си.

 

 

10.Император Василий Втори Българоубиец би имал днес на кредитната си карта $172 млрд. Наследникът на македонската династия е същият изверг, който избожда очите на 14 хиляди български войници по времето на цар Самуил. Умира на 67.

 

 

Още по темата

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!