Причини за уволнение
Честност, усърдна работа и спазване на правилата в компанията. Спазваш ли ги? Ако отговорът е не, то мястото ти в скоро време може да изстине. Ето и десетте основни причини, поради които компаниите уволняват своите служители:

 

1. Лъжеш в автобиографията си - истината винаги излиза наяве, независимо дали след седмица, месец или два. На теория владееш испански и френски перфектно, но когато шефът ти даде 30 страници промени в испанското законодателство с репликата „Няма да е проблем да стане за два дни, нали?“, положението леко се вмирисва.

 

2. Лични проблеми - Характерно за българина е вкъщи да говори за работа, а на работа за купона снощи, срещата с новото гадже и проблемите си. Всъщност много рядко се сещаш, че стоиш на работа, за да работиш.

 

3. Да забравиш екипа – Ако се постигат успехи, всичко е благодарение на теб, ако обаче има грешки, вината е в другите. Няма да изкараш дълго време така, освен ако не си синът на шефа.

 

4. Спане на работното място – няма вариант, от който да излезеш сух. Дори и снощи да си се напил с шефа, пак ти ще си прецакан, а той ще е „уморен от много работа“.

 

5. Дълги обедни почивки – мислиш, че никой не ти обръща внимание, докато в края на месеца от счетоводството не ти удържат 50 лв. за това, че си съкратил работното време с 2 часа този месец само от закъснения.

 

6. Свалянето от нет-а или безцелното браузване - Да свалиш даден филм, програма и др. означава, че „крадеш" от работното си време, за което ти се плаща. Другият вариант е да си намериш работа, при която ще ти плащат точно за това – както ние.

 

7. Неявяване в работен ден – „Шефе, аз такова, беше ми нещо лошо, и батерията на телефона ми падна, гълъб ми открадна портфейла и един мармот ме зави в станиол“.

 

8. Постоянното мрънкане – дори и шефът да не му прави впечатление, в даден момент всички ще положат усилия да те разкарат.

 

9. Да пиеш алкохол или да дойдеш пиян на работа - Алкохол - да, но на фирменото парти, не и по време на работа (или поне не трябва да те виждат).

 

10. Отказ да изпълняваш задачи или изпълнението им със скоростта на мравка - Шефът иска проекта приключен до края на седмицата, при което ти си взимаш един ден отпуска, два пъти си тръгваш по-рано, дълъг обяд и един ден ти е лошо. В петък тъжно заявяваш, че времето не ти е стигнало, но до сряда всичко ще е тип-топ.

 

 

Източник: profit.bg

Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
koleg
22 май 2009 | 13:43

mnogo to4no

ааааааааа
14 май 2009 | 12:02

Е поне не са те и уволнили. При мен и тове се случи. Ех живот живот.

Donatela Versa4e
13 май 2009 | 15:02

Не е лесно да си роб в собствената си дьржава.Да даваш вси4ко от себе си и пак те навикват като ку4е...а заплащането мизерно! Тьжна история!

Даниел
12 май 2009 | 18:01

Все едно е описан нашия офис :)