Зов за помощ

Представяме ти най-затрогващата история след Отнесени от вихъра. Класическият момент – провинциалното момиче в големия град – Ню Йорк, което търси своя прекрасен рицар.

 


За целта тя пуска обявя в интернет. Има само едно изискване към бъдещия си съпруг – той трябва да има доход над 500 хил. долара на година.


 

Неадекватното желание е обвито в разумни доводи. Невинната девойка обяснява, че притежава всички качества на прекрасна съпруга, която има нужда някой да я издържа.


 

Най-добрият й опит бил 250 хил. долара на година, но преценила, че за жена с нейните качества това не е достатъчно. В обявата Какво правя погрешно? тя представя желания, които да й улеснят намирането на половинката в живота.


 

- да й се представи списък със заведенията, баровете и ресторантите, където ходят богатите мъже.


 


- да й се обясни какво търсят те в една жена.


 

- да разбере защо има тъпи богати съпруги. Има жени, които са по-грозни и по-тъпи от нея, и въпреки това са с подходящите половинки...

 


- към кои професии да се насочи освен банкер, доктор и адвокат. И всъщност колко пари изкарват те? За нея явно е много важно да разбере къде се напиват инвестиционните мениджъри?


 

- и последен, но много важен въпрос – как определят разликата между приятелка и съпруга, защото подчертано търси съпруг.


 

 


Сред отговорите, които получава девицата, се открояват мъдрите думи на един от нейните кандидати.


 

„Прочетох писмото ти с изключителен интерес и сериозно помислих върху твоята дилема. Мога да предложа следното решение на затруднението ти.


 

Първо, за да не ти губя времето, мога спокойно да заявя, че влизам в категорията – правя доста над 500 хил. долара на година.


 

От моята гледна точка предложението ти е обаче доста недоходоносно. Ето защо. Това което ми предлагаш е проста сделка – твоята красота срещу моите пари...


 

...Дотук добре. Но ето къде е грешката ти – с времето ти ще се състаряваш,, а моите пари ще се запазят. Всъщност, много е вероятно те да продъжат да се увеличават, докато ти със сигурност няма да се ставаш по-красива!


 


Така че от икономическа гледна точка ти си поевтиняващ актив, а аз поскъпващ. И не само това, стойността ти ще се понижава все по-бързо и по-бързо!


Сега си на 25 години и ще останеш красива следващите 5 години. Но след това започва деградацията – тоест на 35 можеш спокойно да си забиеш една вилица в окото!


 

Така че няма разумна бизнес логика да те купя (защото това е, което ти предлагаш). Аз предлагам лизинг. За да не решиш, че съм груб нека обясня. Ако парите ми изчезнат, ти ще ги последваш. Така че, когато красотата ти изчезне, логичното е да те разкарам.


 

Отделно от всичко това винаги са ме учели какво е ефективен пазар. Интересно ми е как момиче, което е толкова страхотно, колкото се описваш, все още не е намерило своята 500-хиляди-доларова половинка в живота?”

 


В случая останахме безмълвни пред силата на бизнес логиката. Единственото, което може да се направи в случая е това да се преведе на малко по-прост език и да бъде разпространено из конкретни барове, кафета и фризьорски салони в България, за да представи икономическата страна на взаимоотношенията на българския хайлайф.


Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Борко
14 декември 2008 | 13:57

Това е монументален труд който си заслужава да бъде увековечен! Лично аз от утре ще сложа една диплянка на бараката в обекта, нищо ,че женската част там е предимно кучешка.