Английската прокуратора ще сложи срок за повдигане на обвинение срещу изнасилване

Директорът на публичните обвинения във Великобритания Алисън Сандърс е решила да постави срок на годност при повдигането на обвинения за изнасилване. По този начин ще може да се намали шанса за повдигане на обвинение след близо половин век. По този начин, пострадалите мъже и жени, трябва да покажат, че имат интерес към справедливостта и не са стояли мирно по време на извършването на престъплението. По този начин било трудно на властите да повдигнат каквото и да е обвинение, след като липсват всякакви следи. Критиците обаче осъждат Алисън, която очевидно забравила, че по време на този акт, жертвата е склонна да замръзне на място и да се окаже парализирана. Същите дори вярват, че английското правораздаване многократно се проваля, когато говорим за евентуални сексуални посегателства. Самата тя споделя, че:

"В някои случаи е почти невъзможно да се докаже изнасилване, особено след като е трудно дори да повярваме, че полов контакт се е случил без абсолютно никаква съпротива. Ако един човек се примирява и с мълчание или чрез други действия, как можем след това да доказваме обратното? Ние сме тук, за да повдигнем обвинение, когато наистина се е случило фаталното действие, както сме и тук, за да можем много ясно да разграничаваме фалшивите сигнали от останалите." 

Други НПО-та в Англия обаче вярват, че всичко това е лишено от всякакъв смисъл, след като редица проучвания показват, че в извършването на това престъпление е невъзможна съпротивата, колкото и странно да звучи. Всички са запознати с тази тенденция, ала г-жа Сандърс продължава да настоява, че ако някой иска ефективна присъда, той трябва да повдигне обвинението максимално бързо, както и да предостави доказателства под формата на медицинско свидетелство, с което поне да има някакви доказателства, върху които да стои и обвинение. Ако обаче мълчанието властва поне 20-30 години, тогава каква справедливост може да дойде? 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!