Изневяра - по-добре не признавай

Да си признаеш за изневярата означава все едно да отвориш кутията на Пандора.

 

Ако прелюбодействието вече е "приключило" недей да правиш допълнителна грешка и да признаваш на партньора си. Сексуалната изневяра е много неприятно нещо, защото рискуваш с признаването да нанесеш вреда на всички замесени в случая, съветват експертите.

 

Ако си кръшнал от пътя един път и след това съжаляваш, не си злодей. Въпреки това еднократните прелюбодейци доста дълго време остават под угризенията и всички морални сетива в тялото им ги карат все пак "всичко да споделят" на партньора си.

 

Признаването не води до нищо добро, потвърждава и шведският сексолог Хакън Енгвист. "Някои прелюбодейци вярват, че като признаят на партньора си са искрени и честни към него. Ако ви е трудно да носите тайната си за изневярата след като си признаете ще ви бъде още по-тежко. Ще отворите кутията на Пандора и за винаги ще промените взаимоотношенията си. В повечето случаи към по-лошо", обяснява сексологът.

 

Вместо това, помисли дали искаш да признаш за прелюбодеянието си от егоизъм, за да успокоиш съвестта си или защото смяташ, че укриваната лъжа ще влоши отношенията. Имай предвид, че партньорът може би никога няма да разбере.

 

Ако става въпрос за временна връзка, а не паралелна, има голяма вероятност да няма следи от изневярата. Опитите до сега показват, че признатите изневери осъждат на разпад връзката. Известно е също, че чак тогава разбираш, че е по-добре да живееш с чувството за вина отколкото без партньор.

По БГНЕС

Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
:)
05 март 2009 | 15:03

Syglasna sym