Мъжете все по-често стават жертви на сексуален тормоз на работното място

Сексуалният тормоз на работното място изобщо не е табу, което трябва да се подминава. Много служители се възползват от своите работни позиции и в резултат на това се стига до дела за милиони долари. И докато мъжете винаги ще бъдат злодеите в този филм, п-р Пола МакДоналд заявява, че жените могат да бъдат точно толкова големи насилници, колкото и мъжете. Нейните изчисления показват, че в 5% от случаите, жените също могат да бъдат насилници, а в други 11% се оказва, че насилникът може да е от същия пол. Австралийските учени са публикували целия труд в "Work, Employent and Society" журнала, разкривайки доста интересни тайни. 

Около 78.4% от жените се оплакват от мъжете, а 5.7% от мъжете пък са завели дело срещу служителки, които не намират границата не безобидния флирт. Защо процентът е толкова нисък? 

Според учените, около 80% от случаите изобщо не се докладват, защото жертвата може да се срамува или практически да откликне на желанията на служителката. Факт е, че много малко мъже биха използвали законите, за да се отърват от нахалницата, защото трябва да поддържат реномето на силен и независим мъж. В някои от случаите, мъже са били викани при шефката, за да се събличат и да показват мускули, в други случаи имало пляскане по дупето, а някои господа са били плячка в нощната смяна. Защо мъжете никога не споделят за подобни инциденти? Има няколко причини:

1. Няма мъж, който поне веднъж да не е имал сексуални фантазии с колежка. Скорошно изследване на канадските учени (пионерите в сексологията) доказва, че всеки служител и служителка, са имали порочни фантазии с човек от офиса. С ръка на сърцето заявяваме, че във фантазията си, всеки редактор е имал розовите фантазии с грешно красивата секретарка с големите изразителни очи. Забиването на тази кошута е нещо като печеленето на джакпота от тотото! 

2. Мъжкото съсловие никога не би отказало невинни флиртове в офиса, все пак чувството е приятно, когато знаете, че има колежка, която е готова да докаже, че няма популярния гаг рефлекс! Статистиката показва, че на фирмените коледни партита, някоя колежка може да получи желаната захарна пръчка, а някой амиго може изненадващата коледна премия. 

3. Истинският мъж никога не отказва на една жена, каквото и да се случи. Добрият колега винаги е в услуга на колежката. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
09 януари 2016 | 16:22

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 50 ОТ 75$ ДО .....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o .bg------------>ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE