Моделите с наднормено тегло имат негативно влияние

Ново изследване на канадските учени показва, че вкарването на пълни модели може да не е най-доброто решение. Според учените, пълните модели могат да се сметнат за лош пример, показвайки колко приемливо е да бъдеш пълен. Различните маркетингови проучвания показват, че показването и на съвършени модели с изтънчени фигури също има вреден ефект върху жените. Слабите дами най-често удрят по самочувствието и променя начина им на живот, начина на хранене и дори начина на обличане. 

Учените са използвали 5 групи, за да проверят дали това може да влияе наистина. Всеки човек е наблюдавал хора с наднормено тегло, които консумират вредна храна и липса на всякаква мотивация за здравословен начин на живот. Колкото повече снимки се показвали, толкова повече респондентите смятали наднорменото тегло за напълно нормално. Оказва се, че всяка една човешка форма може да възбуди притеснението за външния вид на човека, както и за килограмите. 

В някои може да събуди притеснения за собствения вид, в други ще създаде спокойствие и ще увеличи шанса за допълнително затлъстяване. Учените предлагат на всички, които гледат реклами, никога да не възприемат една фигура като добра или лоша - тя е просто фигура. Визуалната преценка може да е изключително субективна и винаги да води до анорексия, затлъстяване и всякакви други проблеми. Съветът на изследователите е да се намерят модели, които са в златната среда и по този начин да се рекламира и представя здравословното тегло, което няма да привлича вниманието толкова към фигурата.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
28 април 2016 | 03:45

p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
11 декември 2015 | 18:54

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 50 ОТ 75$ ДО .....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g