Секс, брак и стабилност

 

Осигуряването на финансова стабилност чрез брак в днешно време е по-важно за младите мъже, отколкото за младите жени, показва британско изследване.

Родителите на момичета смятат, че финансовата им сигурност зависи повече от доброто образование и кариера, отколкото от брака. Изследването на отношението към брака, осъществено по повод 200-годишнината от издаването на романа "Гордост и предразсъдъци" на Джейн Остин, установило, че 38 на сто от родителите на момчета смятат, че финансовата сигурност на синовете им зависи от намирането на богата съпруга.

За сметка на това допитването сред 1000 родители на застрахователната компанията Скотиш Уидоус показало, че 32 на сто от родителите на момичета считат, че те трябва да се омъжат по финансови причини. За разлика от времето, в което се развива действието в романа на Джейн Остин, публикуван на 28 януари 1813 г., днешните родители смятат, че жените могат сами да се справят в живота.

Близо 80 на сто от родителите на дъщери са на мнение, че доброто образование в училище и в университета и намирането на добра работа са най-важни за постигането на най-голяма финансова сигурност в бъдеще.

"През 19-ти век за момичетата в класа на Елизабет Бенет работата би била социално бедствие. Но днес момичетата вече нямат нужда от зестри, за да привличат съпруг, те се нуждаят от пари и студентски кредити, за да се изкачат по имотната стълбица и да получат високо образование", казва Джейн Хъмфрис, професор по икономическа история в Оксфордския университет.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!