СЕКС! СЕКС! СЕЕЕКС!

Няма да ти кажем нещо ново с класическото "Сексът продава!". А идеята на рекламите изобщо е да правят точно това. Логично, доста често сексуалната тематика е пряко или косвено засегната, независимо за какви продукти, услуги или кампании става дума. Всичко това изобщо не е започнало от днес. Виж как се развива историята на секса в рекламите:

1893 година

Това е рекламата на Gold Dust “Жена на 14-часов работен ден“. По онова време жените в рекламите са домакини, чиято цел в живота е да успеят да изчистят къщата преди съпругът им да се прибере вкъщи.

1908 година – първият секс символ

През 1908 година се появява първият секс символ. Това е жената от рекламата на Coca-Cola - Gibson Girl.

1915 година

Това не е реклама, а постер, приканващ войниците към повече целомъдрие, тъй като по онова време венерическите болести са се разпространявали със заплашителна сила сред тях. Постерът информира младежите, че „само глупак харчи парите си, губи часовника си, хваща сифилис и се хвали, че си е прекара добре“.

1930 година

За първи път се рекламира идеята за сексуално образование.

Втората световна война

Още един постер, който предупреждава войниците за венерически болести.

1958 година

Рекламата с Мерилин Монро маркира началото на ерата (която все още продължава), в която сексът се използва като инструмент за продажба на всякакви стоки, дори нямащо нищо общо с него.

1973 година

Кампанията на Playboy “Какъв човек чете Playboy”. Всъщност тази реклама по онова време е била революционна – за първи път се говори за това, че и мъжете могат да бъдат обект на сексуално желание.

80-те години - 

Брук Шийлдс в рекламата на дънки Calvin Klein разбуни духовете, не само заради това, че кадрите са секси, а заради това, че тя е само на 15 години.

1989 година

Филмът „Когато Хари срещна Сали“ за първи път задава въпроса „Могат ли мъжете и жените да бъдат просто приятели?“ И до днес не сме си отговорили на този въпрос.

1992 година

Benettonсъс скандална реклама, наречена "Pieta". Тя показва умиращия от СПИН Дейвид Кърби.

2000 година

Рекламата на Ив Сен Лоран „Опиум“ със Софи Дал бе спряна във Великобритания, където рекорден брой граждани се оплакаха от нея.

2007 година

Dolce & Gabbanna отидоха твърде далеч. В кампанията Ready to Wear показаха сцена, която много прилича на групово изнасилване. Рекламата бе свалена.

2011 година

В последните години в рекламите започват да се появява и гей сексуалност. Такъв е случаят с кампанията Unhate на Benetton.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
seo service
28 май 2013 | 13:44

CXBSPO Very neat article post.Really thank you!

good seo
26 май 2013 | 06:16

2KKOWG Major thankies for the post.Much thanks again. Great.

Social bookmarks
19 април 2013 | 22:19

stfjm6 Im grateful for the blog.Thanks Again. Great.

Jana
30 март 2013 | 14:45

That's a smart way of tihnknig about it.

amazing site
03 март 2013 | 05:47

lwt5RJ Thanks so much for the article post. Will read on...

1
08 февруари 2013 | 16:15

Deja Vu...?