Сексуалната зависимост разрушава брака

През последните десетина години сексолозите изследват подробно най-различните явления в сексуалния живот на брачните двойки.

 

Стресът, работата и финансовите проблеми се посочват от експертите като най-честите причини за проблемите в сексуалния живот на двойките, които водят много често и до разпад на браковете.

 

В последно време обаче се забелязва и друга тенденция - сексуалната зависимост на един от партньорите води до разпад на брака. На тази зависимост рядко се обръща сериозно внимание, но тя създава доста проблеми на хората, които страдат от нея.

 

Според психолозите сексуалната зависимост се отнася за лица, които "не могат да контролират сексуалната си активност".

 

Това са лица, които непрекъснато мислят за секс, независимо от последствията, които може да доведат в емоционален и социален план. Проблемът се изразява в прекалено голямо удоволствие и увлечения в порнографията, егзибиционизъм, воайорство, склонност към рискови връзки и т.н.

 

Сексуалната зависимост много прилича на алкохолизма и наркоманията. По време на секса организът създава химически реакции, които водят до приятно усещане и отделни хора стават зависими от това състояние, смятат още сексолозите.

 

Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
pacu
26 декември 2008 | 12:28

наблегни на правописа!