Сексуалните престъпления могат да бъдат наследствени

Ново изследване на учените от Каролинския университет в Швеция доказва, че може да съществува понятие като "наследствена престъпност". Този термин съвсем скоро може да се озове при криминолозите, доказвайки една сериозна тенденция - наследниците могат да повторят престъплението. 

Учените са разгледали всички 21,566 обвинени сексуални насилници, които са били затворени зад решетките от 1973-та година до 2009-та година. Сред тях се срещали хора, които са изнасилили възрастен (6,131) и такива, които са малтретирали малки деца (4,465). Основен интерес били хората, които имат деца или братя със същите обвинения, сравнявайки ги с онези, които нямат никакви роднини.

В хода на изследването става ясно, че около 2.5% от хората със семейства имат поне още един член на семейството (брат/син), който да е със същата присъда. Учените допускат, че заобикалящата среда и генетичния код могат да повлияят много на бъдещите решения на подрастващия. Някои основни фактори за формирането на криминалното мислене са: емоционална нестабилност, агресия, девиантни сексуални предпочитания и други. Жертвите на сексуално насилие в Швеция са почти идентични с тези в Централна и Западна Европа, както и в страни като Канада и САЩ. Учените предлагат промяна на системата, както и допълнителни часове при психолог за перманентно предотвратяване на подобни инциденти.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!