Сексуалният живот на великите лидери

(Част 1)

 

По история си учил за техните революции, войни и политически кариери. Ние се запитахме с кого са си лягали. Това са били мъже с огромна власт, как са я употребявали над нежния пол:

 

Хитлер

 

Хитлер се представя пред обществото като човек без личен живот, изцяло отдаден на политическата си мисия.

 

Знае се, че през 20-те години е имал годеница на име Мими Райтер.

 

Имал е близки отношение с племенницата си Гели Раубал. Твърди се, че тези отношения са били сексуални, но няма доказателства. Гели се самоубива на 23-годишна възраст в апартамента на Хитлер. Самият той признава, че с нея са имали кавга малко преди тя да се застреля (с неговата пушка). Но истината няма как да излезе наяве - точно този ден цялата прислуга била в почивка, с изключение на един глух служител, който естествено нищо не чул и не видял.

 

Гели Раубал 

 

По-късно Хитлер има връзка с Ева Браун, която за кратко му става съпруга. Тя се опитва да се самоубие два пъти неуспешно, докато накрая, през 1945 се самоубива заедно с Хитлер в бункера.

 

Прави впечатление, че и трите жени са правили опит за самоубийство (като две от тях са успели). Това е причина за спекулации около сексуалните навици на Хитлер. Някои твърдят, че е бил гей, други казват, че е имал нетрадиционни желания (като това партньорката му да уринира над него). Нито едно от тези твърдения, обаче не е доказано.

 

Мао Дзедун

 

Китайският лидер е бил женен 4 пъти. Първата му жена е братовчедка му Луо. Той бил на 14, а тя на 18, но да не ти се развихря въображението - женитбата била уредена от семействата и двамата никога не са живели заедно като съпрузи. През 1910 г. Луо умира.

 

Следващата му жена е Янг Кай Хуй (сори за последното ама така се казва). Тя била дъщеря на негов учител. Оженили се през 1921 г., а бракът приключил през 1930 г., когато тя била екзекутирана от Куоминтанг (Китайската националистическа партия).

 

С третата си жена Хе Зичен заживели заедно когато тя била едва на 18 г. - през 1928 г. Тя му родила пет дъщери. Често боледувала и Мао я изпратил в Съветския Съюз да се лекува. През това време, той взел, че пак се влюбил.

 

 

Мао с третата си жена.  

 

През 1939 г. се развежда, а бившата му жена е затворена в клиника за душевноболни в Русия. Някои твърдят, че това доживотно хоспитализиране (тя умира през 1984 г.) не е било съвсем наложително.

 

Дзедун се жени за новата си възлюбена Лан Пинг. Двамата се срещнали на негова лекция през 1934 г. Тя имала два неуспешни брака зад гърба си и тъкмо щяла да се жени трети път. Била и известна филмова актриса в Китай. Лан родила на вожда две дъщери, но след няколко години двамата се отчуждили един от друг. Тя играе важна роля в Културната революция в Китай.

 

След смъртта на Мао, Лан Пинг не правила впечатление на опечалена вдовица, а на жена жадна за властта. На 6 октомври 1976 г. е арестувана в обвинение в конспирация и заговор с цел преврат. Осъдена е на смърт, но присъдата е заменена с доживотен затвор, за да може „ да има време да се покае". Междувременно й откриват рак, но тя отказва операция. Влиза в болниця и според официалните сведения се самоубива там на 77-годишна възраст.

 

Счита се, че Мао има между седем и десет деца от други жени, освен законните си съпруги. Той не поддържа връзка с децата си.

 

 

Сталин

 

Сталин се запознава с първата си жена Екатерина Сванидзе през 1905 г. Тя му ражда син - Яков. Годините с Екатерина се определят от някои негови биографи като най-щастливите в живота му. Те обаче не били дълги - тя умира от тиф през 1907 г. Сталин понесъл много тежко смъртта й, приятелите му дори му взели пистолета, защото се притеснявали, че ще се гръмне от мъка.

 

Бил много строг и дори жесток със сина си. Яков не издържал и опитал да се самоубие, като се прострелял, но оживял. Коментарът на баща му бил "Дори да се застреля не може." По време на Втората световна война, Яков бил пленен от немските войски. Те предложили да го върнат в родината му в замяна на освобождаването на немски фелдмаршал, но Сталин отказал с думите: „Вие държите не само Яков, а и много други мои синове. Или освободете всички, или не. Моят син ще сподели тяхната съдба." Яков умира след като се блъска в оградата на лагера за военнопленници, по която тече ток. Счита се, че това е самоубийство.

 

Втората законна съпруга на Сталин се казва Надежда Алилуева. От нея той има две деца - Василий и Светлана. Тя умира през 1932 г. Официалната причина е болест, но в много биографии пише, че смъртта й не е била естествена. Същата вечер двамата са имали скандал, последван, според едни от самоубийство, според други от убийството й.

 

 

Сталин и Надежда  

 

Какво става с децата му? Василий се издига в съветската армия, но умира през 1962 г. от заболяния свързани с алкохолизъм. Дъщеря му пък бяга в САЩ през 1967 г.

 

На Сталин се приписват и много извънбрачни връзки. През март 2001 г. руската телевизия откри негов внук в Новокузнец. Той разказва че знаел за произхода си от баща си, но по това време в Русия настроенията били такива, че било по-добре да си мълчи по този въпрос.

 

Сталин има и син от Мария Кузакова, при която живял по време на изгнанието си през 1911 г.

Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
buy clomid
01 март 2013 | 01:03

RzSk18 I am so grateful for your article.Thanks Again. Want more.

Bristol Airport Hotels
19 април 2012 | 08:07

GsLPRN I loved your blog.