Скъперническата къща
През 2003 година 53-годишната бивша проститутка със солиден стаж в занаята Анке Кристиансен открива "Скъперническата къща" - публичен дом в Хамбург, който се явява като може би първи по рода си дискаунтър сред бардаците. Наименованието е парафраза на рекламния лозунг на веригата Метро за битова електроника "Скъперничеството възбужда".

 

В откритото през 2003 година заведение половин час с едно от 35-те момичета струва 38 евро и 50 цента. Процедурата по заплащането протича по следния начин: на рецепцията клиентът си изрича мераците и си купува един "скъпернически долар". Който иска нещо повече от стандартната програма, трябва да плати два долара вътрешно-бардачна валута, т.е. 77 евро.

 

Но това е много рядко. Едно от момичетата, Джил, разказва, че често й се налагало да връща клиенти, които се опитват да се пазарят с нея за допълнителни услуги вече в стаята в стила: "Ще ти бутна още една десетачка, ако направиш еди-какво си...". И на рецепцията на бялата Скъперническа къща в Хамбург, която не само се обслужва, а и се ръководи изключително от жени, пазарлъците не се приемат. "Уважение всекиму, намаление - никому", обяснява мадам на рецепцията.

 

Сегашните кризисни условия са принудили собственичката и нейните партньорки да прибягват до промоции с рекламна цел: на Хелоуин са пускали безплатно всеки, който се е явявал костюмиран и под ръка с още някой клиент.

 

Кризата обаче си има и своите плюсове за Скъперническата къща. Фирмите фалират, пазарът на жилища намалява и публичният дом ще се мести в по-голяма сграда, с повече места за паркиране.

 

Източник: БГНЕС

Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
bookmarking service
18 октомври 2012 | 21:32

9g0qTQ Really enjoyed this blog post.Really looking forward to read more. Awesome.

cheap bookmarking service
20 септември 2012 | 08:33

lTxBGc Thank you for your blog.Really thank you!

crork
19 септември 2012 | 21:22

z3dGMd A round of applause for your post.Really looking forward to read more. Awesome.

Bristol Airport Hotels
19 април 2012 | 16:40

DtmTiA A big thank you for your blog article.Really thank you! Fantastic.