Япония има голям проблем със секса

Япония страда от това, което пресата нарича секкуши шинай шокогун, или „синдром на въздържанието“.

С две думи – японците не се интересуват от секса.

Изследване на Японската асоциация по семейно планиране показва, че 49.3% от анкетираните на възраст 16-49 години казват, че не са правили секс в последния месец.

При мъжете процентът е 48.3%, а при жените 50.1%.

Това е увеличение от 5% спрямо изследването преди 2 години.

Ето какви са и причините: 21.3% от женените мъже и 17.8% от омъжените жени казват, че са изморени. 23% от омъжените жени гледат на секса като на досадно задължение. 17.9% от мъжете казват, че нямат силен интерес към секса.

Други изследвания показват още по-тревожни данни.

Според доклад от 2011 година, цитиран от Washington Post, 27% от мъжете и 23% от жените нямата желание да създават връзка.

61% от мъжете и 49% от жените на възраст 18-34 години са необвързани.

36% от мъжете и 39% от жените на възраст 18-34 години никога не са правили секс.

Виж още: 11 необичайни навици на японците, които шокират чужденците

Експерти обясняват „бягството от човешка интимност“ при японците с това, че имат силно развита икономика и голямо неравенство между половете.

В Япония се очаква работещите жени да напуснат работа щом забременеят и да забравят за нея след това. Има дори дума за работеща омъжена жена - онийоме, което означава „дяволска съпруга“.

За японките, които в момента са в началото на 20-те си години, има 25% вероятност никога да не се омъжат и 40% вероятност никога да не имат деца.

Раждаемостта в страната е на рекордно ниско ниво. За 2014 година са родени само 1 млн. бебета, а са починали 1.3 милиона души. До 2040 година населението може да намалее с 20 милиона, до 170 млн. души.

Освен, че намалява, населението на страната застарява и залага мощна демографска бомба. Такава бомба се очаква още в Китай и Индия. Там се раждат много повече момчета, отколкото момичета и това създава трудности, тъй като тези момчета няма за кого да се оженят. И в двете държави вече започват да се усещат негативните последствия от предпочитанията им към момчетата.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Мартин Илиев
02 юли 2015 | 18:55

Ако се изнесем там ще сме екзотични , с малко конкуренция и голямо " ловно поле ". " It's gonna be LEGEN- wait for it , wait for it ...-DARY !"

Мартин Илиев
02 юли 2015 | 18:53

Ха , всяка втора значи е свободна ! Наааайс :)