Пулев бил посерко

Най-добрият български професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев отвърна на световният шампион Владимир Кличко за обидите, които му нанесе украинецът и брат му Витали. Те нарекоха Кобрата „засранец”, което в превод би трябвало да означава задник, посерко, насран човек.

„Доволен съм, че най-после се видя много ясно и много точно кой е простакът от нас двамата. Защото, когато аз казах истината и преди мача, и особено след него, веднага се намериха хора у нас, които ме обвиниха в много грехове, невъзпитано държание и какво ли още не. Не съм им обиден, защото всеки има право на мнение. Но държа да е ясно, че аз никога, ама никога не съм обиждал Кличко като човек. А отдавна съм наясно, че той е много добър боксьор, но не е добър човек”, сподели Кубрат Пулев пред „Труд”.

„Дори когато се тиражираха мои думи, че бил „момиче”, аз казах, че се държи като момиче. Казах го на немски, не намерих точната дума и казах буквално „държи се като момиче”, а не самият той е момиче. Което грешно беше разпространено и тиражирано. Повтарям - никога не съм си позволявал да обиждам човека Кличко. Виж - за боксьора Кличко е съвсем друго”.

„Казвах, и пак ще го повторя - той избягва системния допинг контрол. Не се явява на проверки, скривайки се зад някакви правила на Германския боксов съюз. Но и за децата е видно, че по този мого важен въпрос не бяхме равнопоставени преди боя. Мен ме проверяваха всеки път, когато си дойдех в България. А него нито веднъж. Е, какво да си мисля тогава? Да не говорим, че не само по отношение на допинга и на проверките той беше в много по-силна позиция още преди да се качим на ринга. Да не повтарям и цялостното отношение на организаторите на мача към моя щаб, към българските журналисти и тяхното пренебрегване, към тесните ръкавици, които ми дадоха... Какво означава според вас фактът, че той отложи мача и го пренасрочи? Това отношение на световен шампион ли е? Или на човек, който иска да спечели максимално много дивиденти преди боя? Аз моите грешки си ги знам, видял съм ги и ще се опитам да ги поправя. Но ние не бяхме в равни позиции преди мача и това трябва да е известно на всички”, каза още Кобрата.

„Ето че сега, вече абсолютно просташки, си позволи да ме обиди лично. Това наистина показва какъв е Владимир Кличко - арогантен тип, който не се държи като световен шампион. В случая ме е яд най-много, че си позволява да ме напада в лично качество. Така напада един българин. И ми се иска всички вече да са разбрали кой какъв е и от какви позиции говори преди, а сега и след мача. Жалко е еветовен шампион, носител на поясите на четири световни федерации, да се държи по този начин. Кличко просто е жалък в опита си да ме обиди, защото цял свят видя, че той отложи мача без причина. И сега е още по-жалък, като ме обижда. Всеки, който е обективен, може да прецени - какво съм казал аз, кога съм го казал и как съм го казал. И какво е изрекъл Кличко. Сравнението ясно показва кой какъв е. Видя се кой е простакът! Най-важното за мен е, че получих страхотна подкрепа от българите. Иска ми се и занапред да е така. И най-голямото ми разочарование е, че не успях да зарадвам тези, които стояха зад мен с цялото си сърце и душа. Вярвам, че ще го направя. Ние, българите, сме корави хора и никога не се предаваме. Болно ми е, че у нас се намериха хора, които ме критикуваха яростно, сякаш съм излязъл на ринга да се бия от името на друга държава. Но още по-важно е, че силно вярвам, че отново ще имам възможност да представям България на най-високо равнище и да се бия като българин”, завърши Пулев.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Коврат героят на кръчмарскитепобоища
02 септември 2015 | 15:55

Страхливец неуспядагопогледнешвочитебездасенасерешасегасеправишнаневиннодевойче

КовратаОпуленалапакобратанадървенанаКличко
02 септември 2015 | 15:53

Брат оправдавашсеилъжешкатмалко цигаne не ТИ отива нагодините иначе сеправишна боксьорвБИЯт смешен си