Жалба за здраве

Гаражи и бензиностанция на мястото на десетгодишен спортен комплекс – тази „замяна” е несъстоятелна и не бива да се допуска!

„В редакцията дойдоха развълнувани граждани от столичния квартал „Хаджи Димитър”, пише през юли 1987 г. вестник „Народен спорт”. „Голямата си болка те бяха старателно описали в „Сигнална записка”, изпратена до НС на ОФ, ГК на БКП, ИК на СНС и Комитета за опазване на околната среда.

Какво ги боли хората?

Обществеността в квартала е силно разтревожена от факта, че вече е изготвен застроителен и регулационен план, според който на мястото на спортния комплекс и на градината до ул. „Резбарска” 12 трябва да се започне строителство на два гаража, бензиностанция и на нова пътна артерия. Ще бъдат унищожени две комбинирани спортни площадки, покрито хандбално игрище (тип „балон”), хотелска част с 32 легла и др.

Дават ли си те сметка какво искат да унищожат?! Искат да изтрият от лицето на квартала единствения му отдушник, единственото място за активен отдих. И без това той е доволно запрашен и доволно индустриализиран.

Искаме спортната площадка и градината между ул. „Резбарска” и жп линията, които се използуват активно за отдих и спорт над 10 години, да бъдат запазени и залесени допълнително. Да се премахнат от проектоплана предвидените етажен гараж срещу бл. 189, бензиностанция срещу бл. 188 и отклонение на ул. „Резбарска” през спортната площадка към надлеза на магистралата.

Възражението на гражданите завършва с думите:

„Грижата за човека е основна грижа на БКП и на нашата социалистическа държава и ние настояваме проектантите и архитектите да се съобразяват с това.”

 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
L666
21 юли 2011 | 08:34

Поне е имало на кой да се оплачеш... Сега първо се строи после се изкарват разрешителни

AL
20 юли 2011 | 23:41

korupciqta e NAVSQKADEEE !