Ивайла Гергова - AvA

С AvА се запознахме случайно. Не успя да ни види в танцово амплоа, където сме пълна скръб. Срещата беше на неутралнa територия, за да не се излагаме. Това е първата хип-хоп шампионка, която познаваме, и се изумихме от възрастта й (19 години). Направихме една бърза разходка из танцовите култури. Разбрахме, че Сашка е пинтия, не ти трябва много, за да бъдеш щастлив и винаги можеш малко повече, отколкото си мислиш. Запознай се с Ивайла Гергова - Ava. 

 

С какво се занимаваш?

Всестранна личност съм, уча приложна математика. В свободното си време работя като хореограф-танцьор и инструктор в школи.

Как комбинираш приложна математика и танци?

В танците има много математика, физика. Помага ми за подреждане на хората във фигури.

В какви геометрични фигури?

Всички: трапец, кръг, квадрат. За дадени движения използваме градуси. Това помага за визуалната подредба и освобождава от хаотичните движения. Математическото мислене  помага да подредиш всичко предварително и да си по-уверен в това, което правиш.

От колко време танцуваш?

От четири години и половина. След една година започнах да преподавам. Аз много исках да застана отпред и да преподавам.

Къде започна да танцуваш?

В "The Center" и тогава беше единственото място, в което се преподаваха хип-хоп танци.

Танците използваш ли ги в дискотеката?

Когато танцуваш в дискотеката, изразяваш своите емоции. Тогава танцуваш за себе си и всичко идва от сърцето. И да, ползвам движенията си. Много често се случват песни, на които имаме хореография. Ако се съберем групичка, тогава си играем цялата хореография. С бившето гадже сме показвали хореография в Sugar (моята дискотека). Хората си мислиха, че сега се забиваме, а DJ-чето обяви годежа. Аудиторията направи кръг, абе, беше като по филмите.

Колко време е необходимо да превърнеш един дънер в нещо, което може да танцува? В редакцията можем да танцуваме "Как убихме мечката".

Времето е най-ценният ресурс и най-относителното. Мотивацията е по-силна от времето. С нея можеш да станеш и танцьор и за един ден, но ако нямаш желанието, тогава може да минат  десет години и да не си мръднал от старото  положение. Хип-хопът е необятен. Не познавам човек, който да владее този стил. Той се развива постоянно. Част от стрийт културата. Всички прекарваме голяма част от времето си на улицата. Изразяваме себе си с хип-хоп, в този стил няма ограничение, никога не са съществували бейсик стъпки, които трябва да следваш. Всичко идва от ритъма на сърцето. Понякога се случва да правя хореографията, преди да намеря песента си.

Разкажи ни нещо за шампионската титла.

Състезавам се от три години. И имах един период, в който бях винаги на четвърто място. Била съм четири пъти по ред. В един момент се отприщи всичко (2010 г., декември). Взех първия си медал на рождения ден и от тогава не са спрели наградите. От солови изпълнения имам две трети, едно второ и две първи места. Все още съм и актуален шампион по хип-хоп на България. Националният шампионат ще е през юни или юли. Дори се случва да се състезавам със свои танцьори. Няма по-приятно изживяване от това да бъдеш надвит от ученика си.

Социален статус?

Необвързана.

Защо?

В конкретния момент, колкото и да е банално /смее се/, защото не съм намерила подходящия човек. А и мъжете са страхливи, когато видят авторитетна жена, се страхуват да направят първата крачка в това отношение, защото искат да я запазят като приятел и си мислят, че ако започнат връзка ще прекъснат приятелството. Това е лично мое наблюдение спрямо мен.

Какъв е идеалният мъж, трябва ли да танцува?

Не е нужно, но трябва да има собствения свят, в който да живее, а аз искам да съм си в моя. Не искам да си пречим и така да изградим един общ. Много хора правят грешката да имат много общи приятели и да прекарват много време заедно, докато не се превърнат в едно цяло. Всеки трябва да си живее своя живот и да има един общ със своя партньор. Тези две неща не трябва да се смесват.

В кафенето звучи Lil Wayne ft Bruno Mars - Mirror. Каква хореография може да измислиш на него?

Амиии..., не бих измислила на тази песен. За момента. Сега ми се правят агресивни и секси танци. А тук трябва да има по-лиричен танц с доста тъга в очите. Хореографията се изгражда на периоди. Това може да се наблюдава в отделни личности. Някой от хореографите си поставят бариера остават само в един жанр. Аз правя това, което чувствам.

Видяхме снимка на "България търси таланти", какво стана там?

Тогава стигнахме до полуфинал (Live). Бяхме отбор на месец и все още се сработвахме като екип. Имахме огромната амбиция да се докажем. Искахме да се доказваме на учителите си.

Виждаме, че това е нещо, за което се раздаваш на 100%. Въпреки това трябва да те питаме за парите. Доходно занимание ли е и кога става такова?

Щом аз го правя, значи е възможно до някаква степен. В момента е малко по-субективно. Хората не обичат да влагат пари в забавление и най-вече в танци. Може да се изкарват пари. Не всичко се свежда до преподавателска дейност. Ходим по участия и правя Workshop-и. Отворен клас за малко по-напреднали. Синтезираш това, което правиш по принцип, но в по-кратък интервал от време и даваш възможно най-много от себе си за тези хора.

В клипове имаш ли участия?

Това ми е една от детските мечти. Имам участие в един клип, но той все още не е излъчван по телевизия. Имам доброто предчувствие, че тази година ще се случи чаканото събитие.

Ако имаш избор, в клип на коя личност би се снимала?

Beyonce! По принцип бих участвала във всеки клип, но искам да оценяват моята работа и да ми се доверяват, тъй като знам как се случват нещата и знам как трябва да изглежда един проект. Това е основен проблем, защото хората не искат да ми се доверяват. Аз съм на 19 и всички искат да знаят малко повече от мен. Не всеки е добър във всичко. Трябва да имаш екип, който да попълни определени празнини.

Защо всички се кефят толкова се на Beyonce?

Мога да ти кажа защо аз се кефя, но за другите - не знам. Тя ме вдъхновява и има уникален начин на изразяване. Като човек, който излиза на сцената, отговаря адски много на мен. На сцената излиза с псевдонима "Саша". Аз съм по същия начин. В момента си говориш с Ивайла, но на сцената ще видиш AvA. В интервютата е спокойна, а на сцената се раздава за публиката. Въвежда страшно много иновации. Никой не трябва да стои и да прави това, което е модерно. Ти трябва да правиш модерното. Аз също се опитвам да експериментирам и статистиката доказва, че се справям. Beyonce успява да направи всичко, което каже. Аз вярвам в същото.

Каква е най-голямата ти цел?

Искам да бъда себе си. В ежедневието започваме да подражаваме на други хора. Моята най-голяма цел е да бъда себе си, защото се дразня, когато започна да подражавам на някой.

С какво се занимава преди танците?

Футбол, баскетбол, волейбол, художествена гимнастика, пиано с триъгълника /смее се/ - това е музикален инструмент, който използвах, докато чаках своя ред на пианото. Накрая се оказа, че мога да свиря на това и получих триъгълника като допълнителен инструмент. Не срещнах по-големи перспективи в предишните занимания. В хип-хопа съм постоянна, защото мога да се изявявам и имам перспектива. Преди да запиша приложна математика, учих в Национална търговско-банкова гимназия. Последната година получих грамота за банкер на годината, бях номинирана от Сити Банк.

Златно кюлче, пари, каква беше наградата?

Само грамота, само грамота! Храна за душата дават.

Сигурна си?

Да! /смее се/

А родителите не се ли противяха? Търговско-банкова, приложна математика и хип-хоп?

Винаги са ме оставяли да бъда свободна и да правя, каквото искам. С търговската нямахме проблеми, беше единодушно решение. За висшето разбих всички илюзии, но това не е интересно. Танците са истината, там ме бойкоториха. Излизала съм в 5 сутринта и се прибирах късно вечерта, за да отида на състезание, но на много тренировки съм била "без разрешение".

А какво се случва сега?

Моето мото е "Всичко стАвА с AvA!". Трябва да видиш симетрията в името ми. 

Кой е най-гадният момент от танците?

/Дълъг размисъл и въздишка./ Мога да ти дам много гадни примери, но вече не са гадни. Чакай да помислим за нещо гадно. Хайде да е по-пикантно. Миналата година станах национален шампион (2011), а предната (2010) бях останала на последно място. А и "талантите" ми бяха доста гаден момент, когато не продължихме напред. Това, което ме върна обратно към танците, беше на следващия ден след полуфинала на шоуто. Отидох на училище и всички ми ръкопляскаха, беше много готино, защото никой не оценяваше това, което правя. Това ми е един от най-емоционалните моменти.

Какво друго правиш освен хип-хоп?

Ами нищо! Между 20 и 25 часа танцувам на седмица. Ходя на лекции пет дена в седмицата, но обичам да чета и книги! Може и да не ми повярвате, но обичам да чета.

Сега ще проверим версията. Какво е последното, което прочете?

Приказки за размисъл на Хорхе Букай.

Какво ти е мнението за чалгата? Може ли да стане хореография от чалгата?

Естествено, че може. Заповядайте на една чалга-хореография. Нямам нищо против чалгата. Не бих седнала да я слушам, факт! Няма да ви поздравя с чалга. Обичам да експериментирам с всякаква музика. Аз съм танцьор, преди да бъда хореограф. Сексът е готин на чалга, но ако се подбере правилно. Ритмите предразполагат и цялото изживяване е много по-красиво.

Ако Милко Калайджиев се обади?

Да заповяда! Имах предложение от Сашка Васева!

И какво стана? Ние искахме да й вземем интервю, но нямаме отговор. Свържи ни с нея, моля!

Към края на лятото на 2010 г. с молбата "Имате ли две-три момичета, които да се движат?". Това никога няма да го забравя и бях доста шокирана. Обажда ти се човек, който не се представя и иска "движещи се момичета". Аз исках малко повече информация и получих като отговор: "Сашка Васева ще има участие в клуб (някакъв, не си спомням), а вие ще имате безплатно кебапчета, кюфтета!".

То прилича малко на Митьо Пищова, а?

Ами, малко! Ние трябваше да си намерим транспорт до Радомир, Дупница и региона. Не мога да си спомня точно, но казаха, че ще измислят нещо за връщането. Не беше Перник, защото имахме роднини и щяхме да се пробваме. Беше сигурно, че моите танцьори щяха да откажат, но аз съм готова на всичко и обичам да експериментирам. Хонорарът беше смешен, но пък щяхме да имаме храна на корем. /Пауза за доза смях/ За това са били и движещите се момичета. Повече не се обади и изтървахме изгряването в поп-фолк-а!

Други интересни участия?

Забравила съм ги и ми е малко трудно да се сетя на прима виста.

Сашка изгоря, така ли?

Изгуби много добри танцьори! /Смее се/ Ако трябва да съм честна, колкото и пари да бяха дали... не обичам хора, които не оценяват труда.. "да се движат" .. Тази история не съм разказвала. 

А пеенето отдава ли ти се?

Като малка исках да пея много и грачех доста оригинално на съседите. Опитвам се да не дразня ухото, а и понякога имам своите моменти. Като малка пишех и текстове.

За чалга ли?

Не, не. По-скоро бяха R&B. В свободното си време пиша, но не използвам блогове.

Кога ти остава време за ходене по мъже?

Не остава. Аз съм работохолик и на първо място е работата. Някъде по-надолу се намира АvA. Затова имам много малко хора, които са близко до мен. Излизам на партита само с повод. За мъже винаги има време, ако те искат.

Какво трябва да искат?

Нека показват какво искат. Много банално почнах да се изразявам. /Смее се/ Според мен има два типа мъже! Едните са супер бавни в ситуацията и започват да опознават човека до себе си, а другият тип пришпорва супер много. И двата типа са много крайни. Не може ли да е някъде по средата? Истината е винаги по средата.

Любимият алкохол е?

Бейлис! Пия го с удоволствие, но по заведенията съм по-често на уиски. Не пуша, но не съм и голям почитател на алкохола. Нямам нужда от допълнителни градуси, за да се забавлявам.

Любимата поза?

Ооо, ами нямам! Май е всичко - all in!

Най-неприличното предложение?

Отсега подчертавам, че е отхвърлено. Секс в двора на една църква, беше доста брутално!

Защо точно църква?

Пред църквата имаше пейки, на които седяхме, и се очакваше в един момент, но в двора имаше и училище, отказах!

Най-откаченото място, на което се е случило събитието?

В танцова зала.

Огледалата помагаха ли?

Да, да. Особено ако хората са самовлюбени. /Сочи себе си/

Танцувала ли си на пилон (pole dancing)?

Не съм имала пилон, но съм танцувала за човека, когото обичам по този начин. Ще отварям класове за танци 18+. Ще бъдат секси денс, но не звучи толкова яко като 18+. Искам да помогна на хората да не се срамуват от себе си и да започнат да докосват тялото си, без да се притесняват от него. Искам да направя хората истински диви и това да бъде извън леглото.

Какво мразиш най-много в един мъж: космИ, шкембе?

Ами няма нещо, което да мразя във външния вид. И тези неща не ми правят впечатление. Могат да украсят една картина, но не и да я загрозят. Когато обичаш един мъж, всеки един недостатък може да те привлича.

Секс за една вечер?

Не! Не съм такъв човек. Мога да го направя, но няма да ми достави удоволствие.

Най-перверзното нещо, което си правила по време на секс?

Ами не мога да ти кажа, кое е било най-перверзното нещо, което съм правила. Сменям бързо настроенията си- от супер добричка до много дива - и обичам да доставям удоволствия на човека до себе си.

За или против аналния секс?

За и против. В общия случай за, но само ако го почувстваш. Трябва да поискаш това в точния момент. Не трябва да се провокира само от едната страна.

Богата ли си?

Да! Богата съм, защото обичам достатъчно хора и съм адски обичана. В този ред на мисли съм и адски щастлива. Доволна съм от избора си. Живее ми се все повече и повече.

Какво ще кажеш на хората, които имат предразсъдъци за възрастта ти?

Да седнат и да си поговорят с мен, но да слушат активно. Не е хубаво да се съди за хората по годините.

Извън танците какво е мечтаното материално нещо?

Аз никога не съм имала собствен дом. Винаги сме живели под наем. Искам да имам собствено място, към което да се привържа. Смятам, че всичко друго си имам. В един момент ще започна да нося повече средства. Заобикалям се с хора, които ме мотивират да градя малко повече. Имам приятели, семейство, което ме обича. Какво друго му трябва на човек? Аз ценя малките неща. Имам високи цели, но не забравям, откъде съм тръгнала. Искам да ида в САЩ и да участвам в техните реалитита, но не искам да замина сама.

Къде можем да те намерим?

На lilava.com ще намериш целия ми график! Може да ми пишете във фейсбук (влизам рядко), но предпочитам контактите по телефона. Може да ми звъните и по телефона, ако има мъже, фенове (смее се).

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Тачето
04 март 2012 | 16:03

Бъди все така упорита във учение и танци. Ти си страхотна. Бъди щастлива! Обичам те много- Целувки на нашата ГОРДОСТ! Тачето

тцЪ
01 март 2012 | 23:16

Ни я знам, ни я познавам, нито пък ме интересува хип-хоп, но мацката радва. Прави каквото й е кеф, при това явно добре, а явно и знае защо го прави, има акъл в главата, симпатяга е ... какво може да се иска повече. Особено на фона на предишната уруспия.

Теруната
01 март 2012 | 20:31

Много nice!! .. Нещото, което най-много ме изненада, беше секса на чалга!! :D:D

Phaaaaaaahahahahaha
28 февруари 2012 | 12:05

Momcheta.osyznaite se !

Сержанта
27 февруари 2012 | 19:07

RAZMAZVANE NA KRAVI NA DIABLOTO I PERKANE NA CE ESA S ONLAINE VARTENE NA $IKII NA ZDRAVO $ERNO PORNO S RAKIA I DOMATI ONLAINE

27 февруари 2012 | 16:47

YAVkata®
27 февруари 2012 | 14:48

Xm, bravo! Shtom pravish neshto sys jelanie i strast si istinski shtasliva :))) Pozdravi i samo nagore :) P.S. edin specifi4en vypros...zashto tolkova mn hora obi4at da pravqt klipove okolo ¨baseina¨ i igrishteto na 30-to u4ili6te 0_o ...... verno 4e zonata¨ e kato getto ama, vse pak.... :))))