12-те цилиндъра на Bentley остават в историята

Луксозният автопроизводител Bentley разки плановете си да премине изцяло към електрическо задвижване до 2030 г.

Моделната гама на компанията ще включва само електромобили и плъгин хибриди още през 2026 г., съобщава BBC.

Bentley, която е част от групата на Volkswagen, иска да постигне пълна въглеродна неутралност през следващото десетилетие.

Във Великобритания продажбите на електромобили бележат трикратно увеличение през последната година. 

"В рамките на следващото десетилетие Bentley ще се трансформира от 100-годишна автомобилна компания в изцяло нов, устойчив и етичен модел на лукса", обяснява изпълнителният директор на британската компания Ейдриън Холмарк.

Служителите на компанията, които в момента работят върху двигателите с вътрешно горене, ще бъдат преквалифицирани и в бъдеще ще се занимават единствено с електромоторите и батериите в основата на новите модели.

През юли тази година британският автопроизводител обяви, че ще съкрати 1000 работни места, за да намали разходите си, но впоследствие част от планираните съкращения бяха отменени. 

Освен това компанията иска да увеличи дела на жените и на представителите на етническите малцинства в своя мениджмънт до 30% спрямо настоящите 20%.

Bentley, която е известна с чудовищните си 12-цилиндрови бензинови агрегати, иска да се превърне в един от лидерите на усточивото екологично развитие.

Освен това ръководството на компанията смята, че новият курс ще увеличи финансовата ѝ стабилност и ще я направи много по-малко уязвима към евентуална икономическа рецесия.

Volkswagen Group, която е собственик на Bentley, инвестира милиарди евро в развитието на електрическата мобилност.

Автомобилният пазар във Великобритания отчете най-слабия октомври за последните девет години, припомня BBC. Продажбите на нови автомобили се понижават с 1.6% на годишна база до малко под 141 000.

При електрическите автомобили обаче тенденцията е точно обратната - техните продажби се утрояват спрямо октомври 2019 г. и достигат 76 000.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
ZAP
30 януари 2023 | 12:31

PaulaFox
20 януари 2023 | 23:15

❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id387032

12 януари 2023 | 23:28

СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ(СЕМЕЙСТВОТО НА ФЕНТЪЗИ ЛЮБИТЕЛИ НА СПОРТОВЕ ВЕЧЕ Е НАД 2700 ЗА ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ ПРОСТО НИ ПОСЕТЕТЕ И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ВЪВ ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ И НЕ ЗАБРАВЯТЕ ДА МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА ТУК ЗА СТРАНИЦАТА И ВЛЕЗЕТЕ В БИТКАТА ЗА НАГРАДИТЕ СЕГА С НАРЪЧНИКА И СЪВЕТНИЦИТЕ НИ ПЕЧЕЛИЛИ ДЕСЕТКИ ЛИГИ И НАГРАДИ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА---------------------->f a n t a s y d n l n . f r e e . b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА И ДРУГИ СОЦИАЛНИ МРЕЖИ-----------------------------------ДНЛ ФЕНТЪЗИ

ZAP
24 декември 2022 | 23:22

Печели Пари Онлайн
13 декември 2022 | 00:19

СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ(СЕМЕЙСТВОТО НА ФЕНТЪЗИ ЛЮБИТЕЛИ НА СПОРТОВЕ ВЕЧЕ Е НАД 700 ЗА ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ ПРОСТО НИ ПОСЕТЕТЕ И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ВЪВ ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ И НЕ ЗАБРАВЯТЕ ДА МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА ТУК ЗА СТРАНИЦАТА И ВЛЕЗЕТЕ В БИТКАТА ЗА НАГРАДИТЕ СЕГА С НАРЪЧНИКА И СЪВЕТНИЦИТЕ НИ ПЕЧЕЛИЛИ ДЕСЕТКИ ЛИГИ И НАГРАДИ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА---------------------->f a n t a s y d n l n . f r e e . b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА И ДРУГИ СОЦИАЛНИ МРЕЖИ-----------------------------------ДНЛ ФЕНТЪЗИ

24 ноември 2022 | 00:08

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 50 ОТ 75$ ДО.....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ(НАД 45 000 ПОСЕЩЕНИЯ АБСТРАХИЙРАЙТЕ СЕ ОТ ТАЗИ ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ ПРОСТО НИ ПОСЕТЕТЕ И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ВЪВ ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ------->f a n t a s y d n l . f r e e . b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE

24 ноември 2022 | 00:07

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 50 ОТ 75$ ДО.....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ(НАД 45 000 ПОСЕЩЕНИЯ АБСТРАХИЙРАЙТЕ СЕ ОТ ТАЗИ ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ ПРОСТО НИ ПОСЕТЕТЕ И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС) ЧРЕЗ ГУГЪЛ------->f a n t a s y d n l . f r e e . b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE

ZAP
20 юли 2022 | 22:34

02 август 2021 | 20:16