Къде се раждат зимните гуми

Спорът за зимните гуми ще се води абсолютно винаги, ако трябва да говорим за сезонната подготовка. Очевидно е, че когато използвате зимни гуми, автомобилът може да спира малко по-добре на лед, сняг и киша. Зимната обстановка никога не обича смелите почитатели на летни гуми и най-често се препоръчва да бъдете малко по-разумни и да не правите експериментите от киното. 

Изработката на една автомобилна гума може да отнеме доста време, а за изработката на зимна гума ще стои една цяла наука. Фирмата Hankook не прави никакви компромиси и разработва своите гуми във финландския град Ивало, който се намира само на 300 километра от Антарктика. Защо точно там, производителят е достатъчно близо до основният опонент на зимната гума - снегът. Инженерите разполагат със закрита зала, в която на кратки интервали поставят около 60 сантиметра сняг. Изчаква се определено време, за да може снежната покривка да се успокои и започват да настройват температурите, за да се доближават максимално близко до природата. В сградата започват да се провеждат експерименти като ускоряване и спиране на място, а тестовият автомобил най-често събира максималното количество данни. След всеки тест, пътната настилка се поправя отново, за да няма подвеждаща информация. След много натрупани километри и достатъчно добри показатели, гумата може спокойно да се отправи към пазара, след като е преживяла абсолютно всички видове наказания!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
29 декември 2015 | 17:11

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 50 ОТ 75$ ДО .....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o .bg------------>ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE