Колите, които се изтеглят от пазара

В наши дни изтеглянето на партиди автомобили е нормална практика, с която компаниите се опитват да докажат, че постоянно контролират качеството и се грижат за безопасността на своите клиенти. Но има и изтегляне на автомобили заради дефекти, които могат да предизвикат сериозно недоумение. Кои бяха най-странните причини през последното десетилетие, заради които производителите поискаха собствените им коли да влязат в сервизите: 

Lotus Evora Причина: Липса на стикер Изтеглени: 28 коли 

През лятото на 2013 г. бе предприето едно от най-безполезните изтегляния на автомобили от пазара в историята. Националната администрация по сигурността на пътното движение на САЩ (NHTSA) поиска 28 спортни коли Evora да се отправят в сервиза заради липсата на един стикер на предното стъкло. На въпросния стикер при това трябвало да пише, че на въздушната възглавница е разрешено да не съответства на изискванията на NHTSA. 

Chevrolet Camaro Причина: Липса на стикер Изтеглени: 18 941 коли 

Ако сме честни, не са много потенциалните купувачи на Chevrolet Camaro, които биха се замислили за въздушните възглавници при покупката. В дадения случай по-често се поставят въпроси като мощност на мотора или управление. Но не и според американските чиновници. В края на 2013 г. NHTSA поиска от Chevrolet да върне на дилърите обновеното Camaro заради липсата на стикер, уведомяващ шофьора, че въздушната възглавница както може да спаси живот, така може и да нанесе травма при отварянето си. Не че сте в състояние да направите нещо, за да предотвратите негативната развръзка – просто да си знаете. 

Great Wall (SA 220, V240, X240, V200 и X200) и Chery (J11 и J3) Причина:Азбест Изтеглени: 23 000 коли 

В Китай изтеглянето на автомобили е рядкост и то не заради особената сигурност на местното производство, а по-скоро заради липсата на интерес към сигурността у самите шофьори. През 2012 г. обаче 23 000 автомобила на Great Wall и Chery бяха изтеглени от пазара заради наличието в тях на канцерогенния материал азбест. Печално смешно в случая е обяснението на самите компании. Изтегляйки автомобилите от Австралия, двете компании обясниха, че работниците им са объркали контейнерите с детайли и са поставили погрешните. Т. е. има пазари на които автомобилите с детайли от канцерогенни материали са правилни?

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари Онлайн
23 февруари 2014 | 14:13

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g