Не всеки може да вдигне 400 км/ч с Veyron

Кое е първото нещо, което би направил, когато закупиш Bugatti Veyron? Да, ние също бихме търсили права за заковаването на стрелката на скоростомера на 406.4 км/ч. Радим Пасер е средностатистически притежател на Veyron, издирващ подобна права. С леки калибрации на возилото, той се хвали със стрелка, показваща заветните 400 км/ч - доста близко, спрямо рекордната скорост. Както сами се досещате, локацията на този рекорд е Германия и по-точно онези специални места. С малко повече планиране и дебнене на някои празници, в които магистралата ще е доста по-свободна. В ранните часове, един Veyron напуснал гаража, за да се разтъпче, да изгори литри гориво за секунди и също така да завърти турбините с въздух, който издишваш за месец.

С поставянето на ключа на онова специално място, двигателят знаел, че ще има сериозна работа. За жалост, първият опит бил доста неуспешен, понякога трафикът пречил, друг път просто колата не можела да достигне лимита си. Срещу сумата от 1.6 милиона долара, човек наистина би се изнервил доста. Радим веднага минал през  централата на Bugatti с редица въпроси. Оказва се, че макар и да има мощността, Bugatti има редица сензори, с които проверява дали е безопасно да освободи своята автомобилна ярост. Проверката на системата показва, че в онази сутрин, температурата била доста ниска. След втория опит, скоростта все още била далечна и станало ясно, че скоростната кутия е за смяна. Със смяната на скоростната кутия, Радим решил да смени и гумите, така и така е започнал. Първият опит завършил с 390 км/ч. Вторият успял да покаже по GPS, че скоростта е 400 км/ч, а на последния опит - 402.5 км/ч. Очевидно има доста изисквания, освен права и достатъчно тежък крак. Опитът е заснет, за да няма място за съмнения.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Валерий
30 ноември 2018 | 11:51

Перезвоните пожалуйста по телефону 8 (499) 322-46-85 , Валерий.