Необичайните автомобилни екстри

Автомобилите не са били това, което са сега. Техните постоянни промени никога не спират и по тази причина можеш да се подведеш от няколко добри думи за конкретния модел. Човешката еволюция никога не спира, науката ни помага за следващата крачка и днес можеш да правиш сравнения между автомобилите на бъдещето, настоящите модели и прародителите. Признаваме, че понякога можеш да попаднеш и на леки грешки, продиктувани от добри намерения. Представяме ти част от най-абсурдните автомобилни иновации (казваме част, защото са много), а ти сам можеш да разбереш защо не са успели да се наложат на пазара. 

През 1961 година, Goodyear представя своите светещи гуми. Проектът изглежда изключително добре, но веднага е отхвърлен, защото ярката светлина може да доведе до ПТП. Какво може да се обърка, ако сложим няколко електрически крушки в каучуковата гума?

Понякога съжаляваме хората, които страдат от ред алергии. Кучешката алергия е изключително предизвикателство за алергичните хора в колата и по тази причина са започнали иновациите, с които да се предпазват пасажерите. На снимката ще видиш атрибута, който транспортира кучето на въздух, без да се притесняваш, че може да напикае кожения салон или да направи всичко в косми. Устройството можело да се поставя на всяка кола и освежава животното, но идеята през далечната 1935 година е отхвърлена моментално. Надяваме се, че компанията ще пусне подобна джаджа за тъщата или за жената, когато й стане лошо по пътищата 

В дните на тотална свобода, шофьорите спокойно са можели да сипят няколко големи и да се приберат с колата - по пътя може да има жертви, но няма да ги съдим. Феновете на Cadillac са открили особена екстра в Eldorado от 1957 година. Жабката е превърната на отделение за алкохол с кутия за пури. Хората са помислили за всичко и дори са ти оставили парфюм за прикриване на следите.

Шофьорите не са били особено добри през 30-те години на миналия век, което накарало хората от Popular Mechanics да помислят върху казуса. След дълги разработки, те представили уред, който при натиск на предната или задната броня ще освободи идентифициращи дискове на автомобила. Признаваме, че идеята е прекрасна, но какво става, когато те блъсне друг шофьор и твоят автомобил освободи дисковете? 

Колите амфибии винаги са били страст на хората от Top Gear и по тази причина сме виждали доста техни експерименти - предимно на дъното. Една от първите амфибии е родена с двигател на Triumph. Сложността на двигателя го превърнала в истинско наказание за собственика, а възможностите му били изключително скромни - едва 112 км/ч на земя и 11 км/ч във водата. Ниската скорост изобщо не била основния проблем, но не можем да кажем същото за трюмната помпа, която често се чупила, за да превърне автомобила в подводница. 

Триколките живеят цели 27 години под баджа на Reliant Robin. Колата била малка, икономична и много популярна. Властите искали само регистрационна книжка за мотор, след като липсвало четвъртото колело. Нисък данък и висока репутация при заснежените пътища. Има само един недостатък в нея - преобръща се постоянно и ще я караш по-често на покрив, отколкото на гуми. 

Воланът е изключително важна част от автомобила и просто не можеш без него. Saab са известни с експериментите си и в един от техните модели поставят самолетен лост. Какво правят Ford? Те решават, че е време да подобрят волана и изграждат нов и експериментален волан. Той носи името Wrist-Twist система, която трябва да превърне паралелното паркиране в детска игра, но само ако играта носи името "Carmagedon". 

През 1961-ва година се ражда идеята за седалките, които се въртят на 180 градуса. Идеята е прекрасна за тези, които имат палави деца и трябва да бъдат укротени, освен това можеш да се завъртиш и да се изпънеш, ако пътят е твърде дълъг. Звучи прекрасно, или поне така са си мислили хората от Buick, когато са поставяли тази малка радост. Клиентите били очаровани, докато не се повозили с гръб към движението и осъзнали, че им става лошо, а след това се оказало, че цената доста по-висока, за да ги накара да се сдобият с подобна екстра.

Чували сме, че има малки usb-трансмитери, които могат да пускат твоята музика. Иновацията е доста стара, след като се използват плочи. През 1956-та година, Chrysler поставя тази джаджа в DeSoto, Dodge и Plymouth. Моторът на грамофона трябвало да бъде много по-тежък, за да се избегнат евентуалните прескачания. Клиентите получават 45 минути от най-добрата музика. 

Вече видя една иновация на Ford с волана, но тя далеч не е последната. Компанията поставя още една екстра за моделите T-bird от 1961 година - срещу скромната сума от 25 долара, воланът може да се премества до цели 10,5 инча, позволявайки на шофьора да седне по-удобно. Екстрата не е лоша, но не живее особено дълго!

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Kamen
26 юни 2014 | 18:59

Продавам дипломи за средно и висше образование - подходящи за кандидатстване за работа. За повече подробности ми пишете на и-мейл kamen.stoyanov@mail.ru

Печели Пари Онлайн
26 юни 2014 | 17:26

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g