Нова препоръка за превозване на детето

Американската академия на педиатрите официално е променила правилата за превозване на малки деца. Пред Chicago Tribune, господата официално са заявили, че родителите ще трябва да спазват новите правила за превоз на младите пътници. Вместо детето да гледа в посока на движението, същото трябва да гледа към задното стъкло и най-вероятно да е обърнато с гръб към родителя. Новото изискване ще е децата да гледат към задната седалка и при удар или внезапно спиране, детето може да падне върху седалката и да омекоти удара.

Ако гледа в посока на движението, същото най-вероятно ще падне директно на пода и ще бъде изложено на рискове и дълготрайни травми, включително смърт. Новият метод намалява до 5 пъти смъртния случай, което е много добра новина, особено за младите пасажери на по една и две години. Освен това, новите детски седалки са много по-добре направени и ще омекотят удар на дете до 10-20 килограма. Щом детето порасне, може да се вози в малко по-голяма седалка, гледаща направо на движението, а след това и нормална седалка. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!