Спортните цветове на BMW

Сигурни сме, че има фенове на BMW. За тях сме подготвили едни от най-добрите шедьоври на изкуството. Преди близо 40 години е поставена традиция за изрисуване на всички състезателни автомобили. През 1975 година е нарисуван първият модел на BMW, който препуска по пистата на Le Mans.  BMW 3.0CSL е наградено за една от най-красивите коли, а след това са направени още 17 модела. Ще ти покажем най-добрите четки върху спортните тела на колите. Виж бойните украси на BMW.
 

Така изглежда началото на една красива традиция. Автомобилът е изрисуван от Александър Калдър. Автомобилът завършва на 44 позиция и дори не успява да финишира, но загубата е красива!
 

Следващата графика е на художника Франк Стела и не разбираме нищо от идеята. Възможно е да е някаква психологическа игра с противника или изглежда брутално, когато я видиш да прелита с максимална скорост. И тази машина не успява да финишира.
 

BMW 320i Turbo е изрисувано от Рой Лихтенщайн. Тази кола успява да финишира на второ място в класа си. Отново е някакво абстрактно изкуство, което не разбираме.
 

Първото BMW M1 е украсено от Анди Уорхол (Космос имаше Линкълн с украса от същия художник). Боята е изливана върху возилото, за да се симулира бързата скорост на място. M1 е една от най-красивите коли в листата.
 

Друго М1 е нарисувано от Франк Стела за частен клиент. Използвани са традиционните цветове на BMW и са пресечени прави линии по корпуса. Наскоро беше продадена на Джонатън Собел за 854,000$.
 

Първата изрисувана кола, която не е за състезания е на Ърнст Фюк. Художникът се е опитал да я изрисува така, че да се движи и на място. Илюзията е създадена, за да показва скоростта, с която се движи. Моделът е BMW 635CSi.
 

Първото армейско BMW М3 е изработено от Майкъл Нелсън. Камуфлажните шарки са много често употребявани от художника. Трябва да го продават с М-60 на покрива и ще стане любима кола на Стейтъм.
 

Любимата кола на Цар Киро и всички останали почитатели на благородните метали. Творението е на Матазо Каюама и съдържа парченца сребро, злато и алуминий по тялото. Вдъхновението на рисунката идва от разположението на островите на Япония в океана. Смятаме, че е красива, но не е за нашите пътища.
 

BMW M3 GTR е една от колите, която може да се похвали с много лица. Творението е на Сандро Чиа. Сандро решил, че няма да краси много возилото, но започнал с едно лице и после не искал да спре да рисува.
 

Z4 не е от най-цветните возила, но има много леки и приятни мотиви. Малките червени точици са докоснали по един много уникален начин синята боя. Опитай се да го повториш, ако можеш. Шарките са на Робин Род.
 

BMW M3 GT2 е изработено от Джеф Кунс. Това е първата кола, която се връща след дълга пауза на Ле Манс. Търсеният ефект е "кръгът на Нютон" и смятаме, че са успели да го постигнат. Това е единствената цялостна снимка, защото състезателят се разби в стената.
 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
best pron
20 декември 2018 | 21:09

t0Qvl2 I truly appreciate this post.Much thanks again. Really Great.

Лудия Макс
29 декември 2011 | 22:06

Изкуство!

Калоян
29 декември 2011 | 20:50

ха,точно сега гледам Космос в Бригадата :D

три
29 декември 2011 | 18:57

Бтв....бахти грозните бои,рисунки и квото се води там...колите също са зле като изключим е30 и м3

три
29 декември 2011 | 18:55

Колегата е прав...освен за претопяване, за друго не става това бмв ...толкова ли за 90-100 години не спечелиха поне 1 голямо състезание :D

бат' Васко
29 декември 2011 | 18:30

635CSi е най-доброто BMW

hunt
29 декември 2011 | 16:43

Всъщност така е на френски, ама ние нали сме бугари...

TheUnique
29 декември 2011 | 15:17

Пистата е Льо Ман, не Ле Манс( всъщност така е на английски , ама ние сме Бугари)