10 безценни цитата от някои класически, но забравени филми

Някои филми могат да бъдат подминати или гледани точно един път, защото никога не успяват да се превърнат в класика. Има обречени ленти, които ще гният доста дълбоко в някой архив, без дори да подозираме, че един актьор е разкъсал себе си, за да изиграе правилно своята роля. И понеже често бършем праха от старото видео, за да изгледаме "Имало едно време на запад" с най-осакатения дублаж, решихме да обърнем внимание и на някои други филми, които минават под светлината на прожекторите и не оставят своята следа. 

"Преоткрил си религията, а? Това е нещо ново. Мама също търсеше Бог, но той не беше наоколо. Предполагам, че е бил в кръчмата с теб и е опрощавал питиетата ти. Кой знае?" - Том Конлън, "Warrior". 

"Разбирам защо прави това, което прави. Ако аз трябваше да изтърпя това, което той е изтърпял - ако аз бях на 8 години и видя как убиват баща ми пред цялото семейство, аз също щях да нося оръжие и нямаше да имам значка." - Том О'Мейра "The Devil`s Own".

"Ако искаш Rolls-Royce, няма да идваш тук, не! Отиваш в Англия или където го правят. Ако искаш шампанско, отиваш при французите. Ако имаш нужда от пари, намираш евреин. Но ако искаш мръсотия, погребана под някоя скала или тайна, която никой не иска да знаеш, има само едно място, където да отидеш - тук, в Дяволската кухя! Тук е "Изгубено и намерено" на мръсотията. Те го губят, ние го намираме." - Дебелият Манчо, "Sleepers". 

"Ако можех да събера всичко, което е било добро и да го сложа в една купа и да кажа "Ей, ето, искам да купя още един ден с ена ми", ще го направя. И ще умра щастлив. Няма да се случи. Всичко, което имам, продължи напред, а аз съм тук." - Роки "Creed". 

"Събуждаш се и гледаш телевизия, качваш се в колата и започваш да слушаш радио, отиваш в малката си работа или малкото училище, но не чуваш нищо по темата в новините в 6 часа следобед, защо? Защото нищо не се случва. Ти се прибираш у дома и гледаш още малко телевизия или отиваш на кино. Толкова се е влошило, че половината пред телевизора и онези в телевизора гледат. И какво гледат, хора като мен?" - Кевин, "We need to talk about Kevin".

"Те искаха да умра, знаейки, че ключът към моята свобода е някъде навън!" - Дейвид, "Live of David Gale".

"Това, което помня от детството е как те държах за ръката. Моята малка ръка в твоята огромна ръка и миризмата на тютюн. Помня, че можех да помириша тютюна от твоята ръка. И когато исках да се почувствам щастлив, се опитвах да си спомня на какво мирише тютюна." - Гари, "In the name of the father".

"Невинният затворник ще започне да става все по-гневен с всеки следващ час. Ще започне да крещи и буйства. Виновният ще става все по-тих и спокоен. Понякога ще заплаче. Той знае, че има причина да бъде там. Най-добрият начин за установяване на вина или невинност е с нон-стоп разпит." - Хауптман "The lives of others". 

"Не ми пука за парите. Ще дръпна завесата. Искам да видя магьосника." - Никълъс "Играта" 

"Някой ден? Някой ден ще дойде моята мечта? Една вечер ще се събудиш и ще осъзнаеш, че никога не се е случила. Всички са обърнали гръб на теб. Изведнъж си стар. Не се е случила и няма да се случи, защото ти, така или иначе, никога не си решил да я преследваш." - Винсънт "Collateral".

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g
04 октомври 2016 | 09:43

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 46(ОБНОВЕН) ОТ 69$ ДО.....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ(НАД 49 000 ПОСЕЩЕНИЯ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ------->p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE