Алкохолът не убива

Алкохолът винаги е бил тук във важните моменти на всеки мъж. Отиваш на сватба и пиеш едно с приятелите, озоваваш се на среща с класа и отваряш любимото питие. Разбираш ли, има много поводи, за да откриеш този добър приятел в добро или лошо. И какво си запомнил за всеки един момент, в който си се прибрал на четири крака? Алкохолът убива мозъчни клетки. Наистина ли? Вече сме в 21-ви век, милиони клетки умират от различни препарати, а телевизията взима всичко останало. Да вярваш, че алкохолът убива мозъчни клетки е като да вярваш, че Мартенският заек съществува. 

Колко точно убива алкохолът? Никой не може да ти каже, но всички вярват, че това са около 10 000 клетки на няколко бири. Официално трябва да сме мъртви според същата статистика. И ако се интересуваш какво точно става с алкохолът в тялото ти. Този материал е за теб. 

Започваме с основното съдържание на всяко по-твърдо питие. Основните следи в алкохола често са от метанол и етанол. Второто е доста по-добро от първото, но за жалост в доста от алкохолните питиета можеш да откриеш следи от метанол, който най-често идва от идеята за бърза продажба. Метанолът също така допринася за влошаване на зрението. 

Първите глътки алкохол започват веднага да се обработват от тялото ти. Черният дроб не е шампион и има ограничени възможности за усвояване на огнената вода в нещо по-малко токсично. За 2 часа ще успее да се справи с едно голямо уиски. 

Това означава, че алкохолът ще се движи в кръвта ти, докато не дойде време и за неговото усвояване. В този момент осъзнаваш, че ще имаш доста дълга вечер с много и най-различни спомени. 

В един момент ще разбереш, че има достатъчно джибри в главата ти, с което да отвориш собствена пивоварна! Най-голямата радост, за която четеш този материал е, че алкохолът не убива мозъчни клетки! Оказва се, че действа по-малко по-различен начин. 

Основният таргет на всяка по-сериозна напитка е в това, че тя атакува онази част от клетката, която получава и изпраща информация. По този начин се нарушава комуникацията между нервните клетки. Ефектът от това може да е извършването на най-различни глупости и дори посещение при лекар. 

Учените от Вашингтонския университет дори продължили изследването и изсипали алкохол върху неврони. Резултатът е, че всички били живи, но в последствие отделяли определен вид стериоди, които се намесват при добрата стара приятелка - паметта. 

Единственото, което може да се случи, е синдромът Верник на Корсаков. Той най-често се проявява при липса на витамин Б, който може да не функционира толкова правилно с достатъчно алкохол. 

Противниците на тази теория доказват, че алкохолът от време на време може да помогне за решаване на проблеми като когнитевен упадък и деменция. 

Време е да пиеш едно малко и просто да се отпуснеш. Ако обвиняват алкохола за натуралната простотия в нас, спокойно, не е от него!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Think
07 март 2013 | 05:05

Ще ви кажа едно 3 факта - ВСИЧКО, КОЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ МЕТАБОЛИЗИРАНО САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ ЧЕРНИЯТ ДРОБ СЕ НАРИЧА - ТОКСИН (ОТРОВА) !!! ОТРОВА СЕ НАРИЧА ВСЯКО ВЕЩЕСТВО, КОЕТО УБИВА ЖИВИТЕ ОРГАНИЗМИ !!! АЛКОХОЛЪТ (КОНКРЕТНО МЕТАНОЛ И ЕТАНОЛ) МОЖЕ ДА СЕ МЕТАБОЛИЗИРА САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ ЧЕРНИЯТ ДРОБ !!! Оттук нататък оставям на вас сами да се научите на дедуктивна логика ... Ще ви подскажа само с - А=Б, Б=Ц => А=Ц !!!!! Също така заглавието на темата може да се разглежда от гледната точка, че "НЕ АЛКОХОЛЪТ УБИВА, А ТЪПИТЕ МАЛОУМНИЦИ, КОИТО ГО ПИЯТ !!!", която е изпълнена с гениално прозрение. ;)

1
06 март 2013 | 16:45

Мани го АЛКОХОЛА даже няма да си правя труда да ви чета статията........ всички които ги познавам пият като луди и за кво ??? За нищо щото им е било скучно или тъпо, няма и 2 години и ще са като кварталните пиянки пред блока... не мерси ПО-ДОБРЕ ДА СИ ПУША ТРЕВАТА И ДА СИ ЖИВЕЯ ЖИВОТА ПЪЛНОЦЕННО.. ДОКАЗАНО 0 СМЪРТНИ СЛУЧАИ ОТ КАНАБИС, А ЗА АЛКОХОЛА 85.000 ГОДИНШНО !!! ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СЛУЧАИТЕ НА ШОФИРАНЕ В НЕТРЕЗВО СЪСТОЯНИЕ ЗАЩОТО ТЕ НЕ ВЛИЗАТ В ТАЯ ЦИФРА ПО-ГОРЕ. Айде със здраве отивам да се наКОЗЯ успех ви на вас с чашката... Верен фен на вече по-малко известния Мен.бг