Animal Rescue Sofia има нужда от твоята помощ

Певицата Маги Джанаварова се включи с визията си в търсенето на финансова помощ в застрашения от затваряне приют за бездомни кучета край София.

За да даде още по-широка гласност на проблема, тя и балерините, които танцуват с нея, се снимаха с някои от четириногите в приюта. Маги Джанаварова се обяви в подкрепа на организацията, която се грижи за четириногите и благодарение на доброволците, които работят там, популацията в София на кучета е намаляла с 30%.За да продължи центърът да съществува на екипът е нужна сумата от 210 000 евро, с които да се закупи ново място, където да бъдат преместени кучетата.

Animal Rescue Sofia е българска организация за защита на животните, която съществува от 2009-та. Хората, които я движат се запознали във форум за кучета и започнали като доброволци в общинския изолатор. Година по-късно сключват споразумение с община София за стопанисване на най-големия приют в страната.  За това време до днес от АРС са кастрирали 5 500 кучета от улиците на София, още 2 300 са осиновени.

Тази зима е преломен момент за хората и животните на АРС. Приютът ще бъде затворен през декември, и въпреки поетия ангажимент, община София няма да осигури ново място за отдадения екип от млади хора. АРС остава на улицата, както и всички техни животни. 

За да продължат да помагат на най-мразените бездомни кучета АРС трябва да намерят 210 000Е, с които да закупят вече съществуваща стара кравеферма и да я превърнат в европейски no-kill shelter. Срокът за събирането на нужните средства е 15-ти декември.АРС се финансира само и изцяло от дарения – в бедна страна като България това е почти непосилно, но работата им има голяма популярност и хората помагат според възможностите си.

Само за 3 години работа АРС показаха реални резултати и днес кучетата по улиците на града са с 30% по-малко от деня, в който започнаха работа. Кучетата на София нямат на кого другиго да разчитат освен на малкото хора, които разбират, че промяната на съзнанието и реалната, целенасочена работа по кастрация и задомяване са единственият начин да се реши проблемът хуманно и трайно.

Факти: 

Проучване на Gallup International от края на 2012-та годинапоказа, че 80% от кучетата в България се отглеждат на открито.

50% от собствениците на кучета в страната признават, че изхвърлят кутретата на некастрираните си животни навън.

АРС е първата организация за защита на животните в България, създала урок за деца от училищна възраст на тема responsible dog ownership. 

През 2010 АРС беше съ-организатор на голям образователен семинар за представители на властта, с лектори от Великобритания и Холандия на тема ефективна работа по програмата Кастрирай-Ваксинирай-Върни.

През 2012 и 2013 АРС организира 2 образователни семинара с лектори от британската организация Dogs Trust за представители на организациите за защита на животните с теми:  Animal Welfare образование за деца и Съвременна етология на кучето: работа с животни в приюти.

Приютът, който АРС трябва да напусне до декември е най-посещаваният от посетители и доброволци приют през последните 2 години. Те са първи и по процент и абсолютен брой задомени от приют животни в страната.

Приютът на АРС беше единственият, който приема кутрета в София. Днеср 3 месеца след като те спряха да приемат отново виждаме стотици обречени малки на улицата.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели пари онлайн
03 декември 2013 | 18:00

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 15 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g