Българското семейство продължава да е едно от най-здравите в Европа

Ново проучване на "Евростат" показва, че българите напускат родния дом на средно 28.9 години. Проучването е направено през 2017 година и разкрива леки социални разминавания между младите в България и тези в чужбина. Както обикновено, страните, гонещи младите от родното гнездо са Швеция (21 г.), Дания (21.1 г.) и Финландия (21.9 г.). На дъното на класацията стоят Малта и Хърватия, където раздялата със семейството се случва някъде между 32.2 г. и 31.9 г. Имайки предвид социалните различия между страните, космическата разлика в стандарта на живот, както и различните морални ценности, подобна статистика в никакъв случай не трябва да се разглежда като негативен белег.

На фона на негативното облъчване и влияние от всички страни, българското семейство продължава да се държи здраво и да пази своите традиции и история. По данни на "Евростат", България продължава да бъде в топ 10 на страните по притежаване на недвижими имоти на глава от населението. На първо място в тази класация стоят румънците, които притежават повече от 96.6% собственост, докато ние се редим на 6-то място с 87.2% собственост (по данни от 2013 година). Следователно защо детето да ходи на квартира, след като притежава апартамент? Кой би напуснал семейната къща, след като за него има цял горен етаж? После как да не съжаляваш шведите, че започват да скитат немили-недраги още на 20 години? Мъка е тяхното, да знаете!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!