Британското разузнаване искало да премахне мустака на Хитлер

Британските учени и британските разузнавачи имат една обща черта - показват доста сериозна лудост. Преди началото на Втората Световна Война, разузнавачите са мислили за най-различни начини за отстраняване на Хитлер. Като разбрали, че убийството ще е повече от невъзможно, те са се опитали да измислят алтернатива. Гениалната идея се родила под формата на естроген. Хората решили да добавят повече в храната му, за да може да го променят на хормонално ниво и да го направят малко по-щастлив, освен това искали да разкарат мустака му (очевидно са вярвали, че има супер сили). 

Разузнаването похарчило доста пари (всичко това е документирано в техните архиви), за да успее да намери човек, който да има достъп до храната на фюрера. В последствие се отказват, защото губят връзките си.

Сигурно си мислиш, че е било по-лесно да се постави отрова, но всички знаели, че храната се тества за отрови от друг човек. Естрогенът поне нямало да се усети. В историята има и друг случаи на подобен абсурд и той е свързан с Фидел и неговата брада (искали да окапе).

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
katsarov
06 април 2014 | 23:19

Без значение кой лидер ако му промените външния вид хората ще гледат на него по друг начин... човешка психология. По онова време мустка е бил символ за мъжество.. нали се сещате, че като му го "клъцнете", тези които го следват ще изгубят вяра в него. Не лидера е силен, а хората, които го следват ;) --------- Аз разбирам, че сте мъжко списание... ама то само с цици не става ;)