Честит рожден ден на Sony Playstation

Sony Playstation става на 20 години и това ни напомни колко стари сме в същност. Добрата стара конзола се появи в далечната 1994-та година и ни накара да забравим за дискетите, записването на кодове, духането за почистване и много други приятни спомени. Playstation дойде с нещо, което съвсем скоро щеше да ни накара да забравим за пикселите и да видим на какво са способни пикселите в 3-тото измерение. Ще се постараем да Ви върнем с около 20 години назад, когато имаше списания като PC Mania, телевизионни предавания като Геймъри шоу и много други. Ето и някои забавни факти около марката, която ни накара да стоим у дома за дълго време:

Раждането на Playstation

Sony са работели с Nintendo за създаването на CD-ROM, който да се постави като добавка в новите конзоли. Ромът се казвал Play Station и трябвало да бъде сериозен отговор на Sega, които вече се ориентирали по посока на вятъра и били готови да пуснат конзола с дискове. След множество проблеми и каране относно печалбата, двете компании се разделят. Производителите на Final Fantasy искали да пуснат своята игра за Nintendo, но дискетата нямала толкова място и се наложило да се насочат към конкуренцията. 

Хората от SEGA се обесват сами

След пропадането на сделката, Sony предлагат на Sega една колаборация, с която да направят следващото поколение конзоли, но собственикът на гейм компанията отказал. Sega пускат 32-битовата си конзола, а след това и Sega Saturn, която изгубила по всички фронтове срещу Playstation и Nintendo. 

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/ol4OSIGGukA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

LSD

Ако не сте чували за вирус "666", може да потърсите повече информация в интернет. LSD е игра, която малко напомня за този вирус. В нея се разхождате из сънищата на главния герой, изправяйки се пред доста страшни създания. Ако играта свърши, всичко се връща обратно в начален екран. Играта е толкова странна, че много от играчите признават за сериозни проблеми със съня си по-късно, както и с факта, че започват да си спомнят всички сънища, които са имали. 

Да се кръстиш Playstation 2

Силната любов води до крайни мерки. 29-годишен мъж от Оксфорд се прекръства на Playstation 2, след като властите отказали да разрешат брак между него и конзолата. Днес може да се е прекръстил на PS4. 

Игрите продължават да излизат

С излизането на третата конзола, Playstation 2 започва да се редуцира до все по-малко заглавия. Това не означава, че днес не излизат. Тази година бяха пуснати Fifa 14 и Final Fantasy за старата конзола, а производството на PS2 приключва през 2013 година. 

Хакерите

2011 година не е една от най-добрите за Playstation, след като хакери успяват да пробият защитата на Playstation Network и да костват около 171,7 милиона долара в загуби. Sony включва всички свои потребители в програма за защита на свидетелие и се извинява за проблемите, а след земетресението в Япония, загубите достигат до 208.5 милиона долара. 

Компютърът на ВВС на САЩ

Той е изработен от 1,760 PS3 конзоли. Избрани са, защото са евтини, но много мощни. Истински компютър би коствал около 2 милиона долара, докато производството от конзоли е намалило разходите до 10 пъти. Кодовото име на конзолата е "Condor Cluster" и 33 най-бърз компютър в света. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
04 декември 2014 | 18:34

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 17 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА ЧРЕЗ СТРАНИЦАТА С НАД 23 000 ПОСЕЩЕНИЯ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g