Да спечелиш от лотарията е проклятие

Който и да е спечелил 1.5-те милиарда долара, определено ще трябва да се изправи срещу някои много тежки решения. Джак Уитикър е печелил 314 милиона долара (113 милиона долара след таксите) и дори не е подозирал, че всичко това ще се промени толкова сериозно.

През 2002-а година, Джак си купува билет от Powerball лотарията, заедно с пакет бисквити. Както всички останали, той си купува по един билет, когато джакпотът се повиши драстично. В коледния ден, почти всеки плаща по 1 долар, за да повиши шанса си. Изчисленията на организаторите от PowerBall е, че на всяка секунда е продаван по един билет. В 11 часа вечерта, Джак е събуден от жена си, която му казва, че 4 от 5-те цифри съвпадат. В просъница, човекът си мисли, че ще спечели нещо от рода на 100 000 долара. Неговата съпруга Джу също се надявала на толкова, но едва на другия ден щели да разберат, че са милионери. 

На следващата сутрин, Джак става в 4 и 30 сутринта за работа. Като много от неговите приятели, той работи от 14-годишен по строежите. На 55 години, той дори не подозира, че няма да му се наложи да работи. Изработените му пари наистина водят до по-приятен живот, той има къща, живее с децата си и внуците си, радва се на семейния живот. Едва към 5 и 15 сутринта разбира, че билетът е закупен от малко магазинче - същото, в което пазарува редовно. Другата по-важна новина е, че съпругата му Джу е направила грешка - не са 4 от 5 попаденията, а 5 от 5. 

Само няколко часа по-късно, Джак отива при продавачката на име Бренда и и подава бакшиш от 100 долара. Въпреки протестите, тя се досеща какво се е случило и тихо го пита "Ти ли спечели?". Едно кимване е било напълно достатъчно. След като взима парите и заявява, че ще вземе еднократна вноска от 113 милиона долара. Човекът многократно напомня, че ще дари доста сериозна част от парите си. Мнозина видели тази възможност и започвали да го дебнат в магазина, където пазарува. 

Като строител, повечето идват при новосъздадения милионер за работа. Като човек в строителния бизнес, той винаги е готов да им даде позиция, но повечето не искат работа, искат пари, при това веднага. Това накарало човекът да спре да ходи в магазина. Хората все пак го откривали и звънели по телефона с часове. Някои дори имали личния му адрес и дори нощували пред входната му врата. И след като пари не се давали на ръка, Джак накрая се принудил да използва услугите на бивши полицаи, които да пазят дома му. Само година по-късно, продавачката на щастливия билет се сдобила с нова кола, къща за 123 000 долара и чек за още 44 000 долара. Тя никога не разбрала как Джак е изчислил нейния дял, но била благодарна. 7-те и деца не били толкова умни, колкото нея и парите бързо свършили.

Освен охраната, лотарийният късметлия трябвало да наеме 3-ма души,които да проверяват дали написаното отговаря на истината - "имам болно дете от рак".

Нещата не просто не вървели по план, но и дори започнали да тежат много на семейството. Джак започнал да пие, започнал да играе комар и любимото му занимание било да плаща на жени да се събличат. Не винаги били просто стриптизьорки, а и  случайни дами. Нали знаете, любопитството се радва на парите. За него на финала споделят, че сякаш парите изяждали всичкото добро, което можело да бъде открито в сърцето му. 

И това започнало да се забелязва. За една година, Джак е обиран повече пъти, отколкото всички останали. Сигурно е и единственият човек, който някога е изгубил около 1 милион долара в кражби. Година по-късно умира приятеля на внучката му от свръхдоза. Тялото е намерено в къщата на милионера. Същата година е открита мъртва и внучката му. Другата му дъщеря е открита мъртва през 2009-а година, а преди 2 години, някой решава да запали къщата му. Що се отнася до продавачката, тя продава голямата си къща и се мести много далече от цялата олелия. Няма мобилен телефон, няма съседи и рядко споделя, че някога е продала печелившия билет за 314 милиона долара. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!