Двойка печели 26 милиона от лотария с много елементарна схема

Двойка пенсионери е успяла да използва перфектната математика, за да спечели сумата от 26 милиона долара от лотарията. Джери и Мард Селби притежават малко магазинче в Мичиган. Преди да се пенсионират, господата станали богати, използвайки специална стратегия за печелене на лотарийни игри в следващите 6 години. Те практикували схемата си от 2003-а година. Джери се дипломирал с най-висока степен по математика. Човекът погледнал лотарийното билетче и веднага познал правилния алгоритъм за действие. Играта имала правило, в което ако никой не спечели 5-те милиона, печалбата се разпределя между всички, които са познали 5, 4 или 3 числа. След като Джери закупил завидно количество билети, харчейки хиляди долари, накрая получава въпросната сума. Инвестицията му била около 11 000 долара, та за 5 милиона явно си заслужава. Истината е, че една четвърт от билетите щяла да донесе по 1000 долара на билет.

Освен това имало и около 18-19% от билетите, които били с познати 3 числа и спечелена сума от 50 долара - заковавайки сумата от 1900 долара. Когато опитал за първи път схемата, човекът инвестирал 3600 долара, а след това спечелил 6300 долара. С билети за 8000 долара, успял да удвои инвестицията. С времето основал компания, която носи името GS Ivenstment Strategies и поканил приятелите си да участват с инвестиция от 500 долара всеки. След като лотарията в Мичиган затворила, господата се преместили в Масачузец и продължили плана. В следващите 6 години, господата направили доста сериозни суми. В един момент, семейството прекарвало около 10 часа в мотели, по 10 дена в месеца, за да сортират билети, носещи приходи за 600 000 долара. Това се случвало около 7 пъти в годината. 

Най-интересното за Джери било, че никой друг не се опитвал да участва в базовата му аритметика. През 2011 година, Boston Globe пише за група юнаци, които правят измами в лотарията и монополизират печалбата. Повече от 17 милиона долара били инвестирани във въпросната група, която щяла да донесе на всеки печалба от 3.5 милиона долара, но тогава лотарията се затваря за разследване. След като станало ясно, че никой не фалшифицира или ограбва шансовете за победа, играта продължила. Корпорацията спечелила близо 26 милиона долара, включително и голяма награда от 8 милиона долара. Още по-забавното е, че историята им вече е продадена на филмово студио и най-вероятно ще я видите по кината. После пак обяснявай колко дена са минали без да използваш дроби и дискриминанта, щото нали си богат? 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!