Eдин ден с 18-годишния трейдър, стартиращ хедж фонд от стаята в общежитието му

Джулиян Марчезе, 18-годишен канадски гимназист, е бил на 9 години, когато е направил първата си сделка. Тези дни неговата страст е световната макро търговия и той се опитва да постави началото на хедж фонд от своята стая в общежитието си.

Той развива количествена, дълго-къса търговска стратегия, която работи на автоматизирана основа на своя компютър. Инвестирайки парите на родителите си, той вжда възвръщаемост, която ще накара всеки дей трейдър любител и дори професионалистите да ревнуват. Сега студент първокурсник в Колежа по бизнес към Нюйоркския университет, Марчезе прави жонглиране между училищната работа, социалния живот и новоизлюпената кариера като мениджър на хедж фонд. Марчезе, родом от Торонто, е разработил количествена, дълго-къса търговска стратегия, която работи на автоматизирана база на компютърна програма, 24 часа от 24. Докато той е в клас, той може да направи сделки, които отговарят на неговия алгоритъм, който може да бъде опростен, тъй като: "Ако времето е X и степента на промяна е Y, купувай инструмента."

Той е изобретил стратегията, когато е бил на 14 години, за да може да продължи да търгува по време на учебните часове. В първата си сериозна година за търговия, той е направил 20% възвръщаемост на $ 30 000 от парите на родителите си в акции. Той е представил модела си в известно риалити шоу, където предприемачи получават три минути, за да разпънат своите бизнес идеи е убедил петима мултимилионери да инвестират собствените си пари в него.

Капиталистите започват го обожават веднага, а четирима предлагат да инвестират $ 12 500 всеки в замяна на 50% собственост във фирмата на Марчезе. Той приема сделката, но – това че е под 18 г. - юридически усложнения го пазят от нейното осъществяване.

Сега Марчезе е готов да сложи стратегията си в действие, и то с повече от парите на родителите си. Но стартирането на хедж фонд, балансирайки живота като колежанин не може да бъде лесно. Журналисти от Business Insider наскоро са прекарали деня с Маркезе, за да видят как го прави.

В зависимост от неговия график на часовете, Марчезе се събужда чак в 11 ч. Неговата стая в общежитието предлага величествена гледка към Кулата на свободата и Финансовия район на Ню Йорк.

Първото нещо, което Маркезе прави сутрин е да седне на компютъра си. Той проверява Tweeter да научи какво казват финансовите експерти и журналистите и чете част от любимия си Traders блог.

След това Марчезе отива за 15 минути от общежитието си в класа си в New York University, където той възнамерява да завърши специалност Финанси и статистика в Бизнес колежа Стърн (но в момента попълва основни изисквания). "Ако искате да работите в бизнес или финанси, наистина няма по-добро място да за това от Ню Йорк Сити", казва Марчезе.

С няколко свободни мигове преди първата си среща от деня, Марчезе седи в Washington Square Park и цъка на своя iPhone. За студент на пълен работен ден, в крак с пазарите преди затварянето означава да бъдеш пристрастен към своя смартфон (погледнете за MetaTrader 4 в Google Play или Appstore и търсете Admiral Markets като брокер, за да виждате графиките, проверявате котировките и търгувате валутни двойки, акции , злато или петрол).  Марчезе отваря MarketWatch в уеб браузър: "Аз просто проверявам котировките. След това ще разгледам The Financial Times, за да видя какви новини излизат", казва той. "Това е комбинация от четене на новини и виждане къде е пазарът."

В 12:20 часа, той се отправя към Бизнес колежа Стърн, където Quantitative Finance Society трябва да се срещнат. Ръководният екип на клуба преподава нова финансова тема всяка седмица, обхващаща основните на търговията, управление на портфейли, инвестиционен анализ, както и макроикономика в течение на годината.

Днешната тема е Анатомия на търговията. Ръководният екип на клуба минава през слайдшоу, който разбива някои популярни практики. Президентът Томас Ли, предупреждава: "Всички ние имаме огромно его, в случай, че не сте разбрали". Всеки се смее. "Разпознайте Вашите пристрастия и ги избегнете. По-лесно е отколкото да се опитвате да ги премахнете."

За Марчезе, предизвикателството не е поддържане на егото му в шах, а другите хора да го вземат на сериозно. Първата му борба идва на 9-годишна възраст, когато той безуспешно се е опитал да убеди родителите си да купуват акции на компания за уран. Цената се е утроила през следващия месец и те започнали вече да го слушат.

В ранна възраст (когато баща му е работил в завод за електрически крушки и майка му е продавала козметика), Марчезе прочита бестселъра "Богат татко, беден татко". "Осъзнах, че родителите ми бяха в т.нар. състезание с плъхове", казва той веднъж пред съдии в TV шоу. "Това беше моята цел от около 8 години, някой ден да ги изкарам от това състезание и да ги въведа във финансовата свобода." Финансовите пазари ми представиха отговорът.

Няколко години по-късно, Марчезе започва да предлага съвети по електронната поща за това как да започнете кариерата си на финансовите пазари. "Когато сте 12, "професионално" е, че си много сладък и хората искат да говорят с теб", казва Марчезе. "Но когато бях действително сериозен, те ме отпращаха, защото бях на 12."

Той все още е нормално 18-годишно момче, прекарва време с другарите си и като всеки колежанин, той яде необичайно количество храна.

В 3 часа, той се отправя към класна стая, където учениците играят вдъхновена от Jeopardy игра, която изисква от тях да решат производни, използвайки примери от реалния свят. Когато учениците имат пет минути, попитани от професора какво точно те трябва да учат (някои Делта епсилон неща), Марчезе вдига ръката си и предлага да публикува списък на различни теми за преглед. Той не е човек, който си губи времето.

След това той се връща в общежитието за среща през Skype със съосновател на Remora Capital, второкурсник в Йейл, който става известен на 13 години с написването на книга за мъни мениджмънт за деца. Той е обучаван от Робърт Кийосаки, автора на "Богат татко, беден татко", книгата вдъхновила Марчезе няколко години по-рано.

Те тестват автоматизираната инвестиционна стратегия на Марчезе в реално време с помощта на реални пазарни данни, срещайки се с ментори и говорейки с адвокати. Непосредствената цел е да се докаже стратегията в малък начален етап с един инвеститор и след това да се направи увеличаване на големите инвеститори, след като веднъж те са доказали възвръщаемост на реални пари.

И докато Марчезе е в срещи, в клас и трапезарията, индексът S&P е спаднал с 30 пункта и автоматизираната програма е пуснала 16 нови позиции (вижте платформата за търговия). През прозореца, слънцето залязва на запад от Freedom Tower. Това е просто още един ден в офиса, на път към финансовата свобода за него и родителите му.

Това е историята на Джулиян Марчезе, млад мъж, който пришпорва състоянието си да постигне финансова независимост. За него и за много други, финансовите пазари и онлайн търговията са били решението.

Правим добавка към това заключение, че, както във всяка друга сфера на бизнес, както и за всеки, който е успял като Марчезе, има и повече други, по-малко подготвени, емоционално и интелектуално по-слаби, по-малко дисциплинирани, по-малко отговорни и може би по-малко амбициозни, които не успяват.

Търговията на финансовите пазари имат определена степен на риск. Въпреки това, най-големият риск е никога да не рискувате.

Каква е идеята?

Ето я: онлайн търговията на финансовите пазари изисква време и усилия, както във всяка друга конкурентна и стимулираща дейност. Както винаги, когато искате да постигнете нещо ценно, особено печелившо и предизвикателна кариера, трябва дисциплина за инвестицията на време, усилия и пари. Вие може да пострадате от несигурност, разочарование и неуспех, без да имате гаранция за успех. Съжаляваме да разбием мечтите Ви. За щастие, трябва само да имате безрискови демо сметки с виртуални пари и най-добрите книги в търговската индустрия, за да намалите (не елиминирате) загубата на време, емоции и пари.

Опровергавайки илюзиите за бързо забогатяване, ето препоръчителна схема за увеличаване (не за гарантиране) шансовете за успех:

1. Демо сметка за търговия, за да тествате с виртуални пари и преодолеете периода на обучение с поуки. 

Книги, ръководства и уроци за начинаещи

2. Реални сметки за тест, за да изпитате емоциите при търгуването с реални пари, но с минимален обем (0.01 лота или печалби и загуби 5.10 USD при средни дневни колебания), докато не получите постоянна доходност.

Книги и ръководства за средно ниво

3. Реални сметки за инвестиции, когато сте готови да направите решителната крачка към кариера като търговец на пълно или непълно работно време.

Книги и задълбочен анализ

Ето какво ви очаква:

1. Графики, трендови анализ и технически индикатори, които могат да бъдат превърнати в автоматизираните алгоритми в платформата за търговия (сметка с виртуални или реални пари е необходима).

2. Анализ на макроикономически данни. Четете икономическия календар всеки ден и следете въздействието на новините върху валутните курсове, златото, петрола и индексите на платформата за търговия (за това е необходимо да имате демо или реална сметка).

Предупреждение за риск: търговията със спот форекс инструменти или договори за разлика включва определена степен на риск и се препоръчва да се запознаете с рисковете, свързани с това, преди да инвестирате реални пари.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
aha
15 март 2015 | 19:21

За пореден път се убеждавам, че света наистина е затъпял крайно, че да се оставя на играта наречена икономика да диктува битието му. Абсолютен противник съм на икономиката, защото не се оповава на нищо реално. Една игра, от която си патят хората. Пълно безрасъдство е да се разчита на икономиката.

друг Ивайло
13 март 2015 | 20:17

вие пък сте много раздразнителни. На мен ми беше интересна статията, можете просто да четете и да си правите изводите. Все пак някой си е направил труда да напише статията или поне да я преведе

Ивайло
13 март 2015 | 11:28

Реклама под формата на статия. Модерно е напоследък, но за по-интелигентните читатели е доста дразнещо.

иван
13 март 2015 | 09:56

реално по неразбран превод едва ли можехте да направите - а 20те линка към forex-a просто го правят подигравка с читателите