Градът на мрака

Ако има място, където беззаконието е по-голямо от това в родината, той ще трябва да бъде Коулун. Това е един от малкото изкуствено създадени градове и се намира в Китай. Неговата история започва малко след Втората Световна Война, когато бежанците започват да се преселват извън тежката ръка на закона. Китай и Англия не искали да се занимават с тази локация и я оставили да съществува както може. 

През следващите години са вдигнати около 300 сгради се вдигат, което показва, че все пак има някаква разумна популация, а сградите са се вдигали предимно от местни хора и дърводелци, които искали да помогнат. Всеки заселник имал право на 40 квадрата за застрояване на жилище, а водата се набавяла от кладенци или от покривите на сградите, където се оставяли съдове с вода. В града започнали да се появяват малки магазини, училище и дори се отворили нови работни места. 

Другото име на този град е "Градът на мрака", защото к всеки престъпник бягал там през 60-те и 70-те години на миналия век. Единствената власт е била тази на триадите, които създали собствени правила, а полицията отказвала да влиза в този град. През 80-те години, правителството вижда, че това място е твърде мизерно и премества всички жители, за да го събори и да построи парк през 1993 година.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
crorkz
05 август 2014 | 20:17

BXxMlD Really informative blog.Really thank you!

Гост
09 февруари 2014 | 23:15

А в Бг сме на път да направим от град-нищо.Вече много градове са едно голямо нищо.:(

Печели Пари Онлайн
09 февруари 2014 | 15:46

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g