Имам проповядва запалването на мюсюлмани

Имам от Цюрих е бил арестуван, след като заявил, че всички не толкова стриктини мюсюлмани трябва да бъдат изгорени и убити. Духовникът от Етиопия е бил задържан на 2-и август, а като бонус са открити още редица нарушения, включително и фактът, че човекът няма право да работи с хора, проповядва омраза и никога не е бил оторизиран с подобни права. Проповядване на омраза е било регистрирано още през ноември, миналата година, когато 4-ма души са били арестувани, включително и въпросното лице.

Швейцарските власти обясняват, че в дома си Ан'Нур Моске е започнал да изисква изключването на мюсюлмани, които не се молят редовно, както и да бъдат изгорени заедно с техните домове, ако откажат да следват религиозните си пътеки. След това изказване, десет човека са били задържани за атаката над други двама. Според разследването, нападателите са били мотивирани да се разправят с въпросните, позовавайки се на своя фалшив гуру. Трудно е да разберем дали ниското образование или липсата на всякакво познанство може да обясни подобно поведение. От друга страна може да видите колко лесно се започват войни - трябват ви само глупави хора, които сляпо да вярват на още по-глупави фанатици. Историята може да ви разказва много за подобни дами и господа.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!