Италианско село продава къщи за 1 евро

Бихте ли закупили италианска къща само за 90 пенса? Китното италианско селце Ололай има около 200 свободни къщи, повечето жители са застаряващи хора и домовете практически са останали празни, а деца не са се появявали от много време. Неговият велик план е наистина да продава домовете на толкова символична сума поради една причина - да засели отново селото и също така да привлече нови хора. 

Домовете са евтини, но подписвате договор, чиято тежест е за основен ремонт на стойност около 30 000 евро. Мисията на кмета Арбау е да запази уникалните традиции и фолклора на територията, а освен това и самото село има история в Италия, следователно наистина трябва да бъдете подготвени за едно различно преживяване, ако решите да имате къща за 30 000 евро в Италия.

Планът на кмета е стартирал от 2015 година, когато селото продължавало да се обезлюдява, особено след като повечето млади се местели в големите градове. В битката се наложило и много от напусналите да предадат имотите си на кметството. Пълното наследяване на дома става едва след 5 години живот в селото и реновирането трябва да стане до 3 години. Вече има няколко къщи, които са закупени, което означава, че планът започва да работи. Имате време до 6 февруари, преди да изгубите всякакви шансове. Според местните власти има още много села, които биха предложили същата практика, а това означава, че наистина можете да бъдете щастлив владетел на Римската империя. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!